Gravöl och champagne

Det där gick ju inte som vi hade tänkt oss. Eller, jo, det var väl kanske det det gjorde. Förstod att det inte riktigt var Sveriges dag i mixedstafetten när Elisabeth Högberg tappade 15-20 meter på täten redan på de inledande 100 (?) stakmeterna efter starten. Sedan sjönk Sverige som stenar i fältet. Inte så skoj. Men inte så oväntat. Det är ju ungefär där Sverige är en halvtaskig dag, även om jag i en glädjeyra inför loppet tippade Sverige som sjua. 

Men lite skadeglädje finns ju alltid att falla tillbaka på, kommer inte ihåg om det var Ferry eller Staffan Eklund som sa att "det gick ju lika illa för Tyskland". Vilket ju är en sanning med modifikation. Tyskarna, denna urstolta skidskyttenation, kom alltså på 13:e plats. De lyssnar nog på det här bandet i kväll, för en 13:e plats är inte värdigt Tyskland. (älskar ordet "verballert")…just det, gick ju inte så bra för Ryssland heller till slut. De brände allt på sista sträckan och gick från guldkamp till femte plats, 1.26 efter. 

Ur svenskt herrperspektiv var ju tävlingen heller inte så illa. Ferry tappade 15 sekunder och Lindström 15 mot täten, detta ur helt hopplösa och total rygglösa och oinspirerade lägen. Kan kanske bli bra framåt söndan då jaktstarten körs. 

Det gick såklart bedre för Norge, det gick kämpegöj för dem som vanligt. De ser ju kanske inte så muntra ut här på presskonferensen. Det gick vildare till när de sprutade lös lite champagne (obs, alkoholfri) på hotellet efteråt. 

Stämningen på arenan var för övrigt så grym som någon, bara glädje, inga bråk. Inte konstigt det när tjeckerna körde upp sig från åttonde till tredje plats. Alltid kul och bra om hemmanationen går bra på ett VM så vi kallar detta en smakstart. 

Well, i övrigt var det inga stora sensationer eller skandaler på tävlingen. 

Avslutade sedan kvällen på ett ställe som hette Swing Club med en pepparstek. Stället låg i Zdar och var för övrigt inte lika suspekt som det låter eller såg ut med sina heltäckta fönster, utan ett kvällshak med biljardbord och hasardspel och grejer. 

Det var det. På återhörande i morgon!

 

2 kommentarer

  1. Thomson

    Blir det någon mer sändning från soffan? Känns som om det inte spelar någon roll vem som sitter i den, garanterad underhållning ändå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.