Norge tar fem guld

Snart tävlingsdags här i Nove Mesto och jag ska snart lämna hotellet för att bege mig till tävlingsarenan. Om Sveriges mål i dag är att komma topp sex och förhoppningen ligger på en till två medaljer när tävlingarna är slut så är det betydligt högre förhoppningar i vårt västra grannland Norge. 

I en artikel i VG i dag så tror experterna att Norge kommer hem från Tjeckien med fem guld. Och det är väl inte alltför otroligt om man i sin skidskyttearsenal har åkare som Tora Berger, Emil Hegle Svendsen och Tarjei Bö. 

Dagens mixedstafett? Ja, det blir tufft, tufft, tufft för Sverige att hänga med. Även om det är lätta banor rent åkmässigt för damerna. På förstasträckan får exempelvis Elisabeth Högberg tampas med Tora Berger, Olga Zaitseva och på andra rundan får comebackande Jenny Jonsson ta upp kampen med Synnöve Solemdal, Maria Dorin Habert och Kaisa Mäkäräinen. Bland annat. Och sedan är det ju idel ädel skidskytteadel som Björn Ferry och Fredrik Lindström ställs mot på herrsträckorna också. 

När säsongens hittills enda mixedstafett kördes, i Östersund, sköt Jenny Jonsson faktiskt fullt, men var trots det 1.18 efter när hon växlade över till andrasträckan. Då besvärades hon förvisso har lutfrörsproblem, men ändå. Det krävs nog "ett mirakel i Berlin" om det ska bli svensk tätkänning i afton. 

Just det. Ryssland vann stafetten i Östersund, före Norge och med Tjeckien på tredje plats. Så hemmanationen har medaljförhoppningar med rätta i afton. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.