Överfallet på Tora Berger

Tora Berger "överfallen" av svensk press är en rubrik som norska Dagbladet kör på sin hemsida just nu. 

Från min position såg "överfallet" ut så här och var inte såklart inte så hemskt farligt. Det var  tre skrivande svenska journalister och SVT som ville ha kommentarer från Berger om varför Norge är så bra och Sverige så dåligt och så vidare. 

Om Tora Berger blev överfallen av svensk press så blev Andreas Birnbacher överfallen av tysk press. En 13:e plats måste ha en förklaring i Tyskland. 

Själv besökte jag de norska herrarnas presskonferens tidigare på morgonen. Där var det mest fokus på Björndalen och Hegle Svendsen med guldgrabben Tarjei Bö som god trea. 

I övrigt? Tja. En vilodag. Sverige tränade vid 12-snåret. Björn Ferry körde en väldigt lugn träning. Han hade lånat Jenny Jonssons skidor, ett par klassiskt vallningsfria! 

– Man borde väl inte köra på såna här men det är ganska skönt, jag ska bara köra lite lätt klassisk åkning i dag och då kan jag lika gärna ha ett par med fiskfjäll, sa Ferry som hade tagit sovmorgon i dag och var på gott humör. 

Det blir nog bara ett blogginlägg den här dagen från Nove Mesto. Det är viktigt att vila ibland också, som Elofsson skulle ha sagt. 

Just det. Det ligger ute en ny VM-studio också. 

Och på vägen hit höll vi på att krocka med det här blå tåget. Först trodde vi att tutan som tjöt kom från nåt litet barn som lekte med nån mojäng, men vi upptäckte att det kom från ett tåg. Och hann stanna i tid. Tur det. Den här besten är inget man vill krocka med i onödan…

På återhörande i morgon. 

En kommentar

  1. Teddan A

    Du Tomas, är det någon som gör en Bode Miller där nere i Tjeckien? Dvs slappnar av lite på krogen dagen innan tävling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.