En sågning och en hyllning

Förbundskaptenen Staffan Eklund kom till oss efter damtävlingen och var som vanligt klarsynt och rak. Jo, visst hade Fredrik Lindström åkt bra men skyttet oroade. Jo, visst hade Björn Ferry skjutit bra men åkningen oroade. Sedan drog Eklund den sköna liknelsen att springa marathon med träskor kontra gympadojor gällande Ted Armgrens succé i IBU Cup. 

En vanlig dag på jobbet med burträskaren Eklund, sedan länge huserad i Boden. För han är alltid sådär. Säger som det är, utan krusiduller. Lätt att jobba med och enkel att få rubriker ifrån. Det är skönt med ledare som inte lindar in det så jäkla mycket. 

Själva tävlingen i dag? Ja, med en bom mindre hade ju Fredrik Lindström nästan kunnat vara på pallen. Med fullt skytte hade han vunnit. Men sån är ju sporten. Björn Ferry var inte alls nära. Hans toppar kommer mer sällan nu. Lägstanivån är lite lägre i åkningen allt som oftast. Som han själv sa är det lite för många storfräsare mellan honom och medaljerna i morgon, men i OS var han 1.12 efter, nu är han 52 efter. Å andra sidan låg han åtta i OS-jaktstarten och 13:e nu. 

Sveriges damer har det inte lätt. Jag såg när Jenny Jonsson kom in för det andra skyttet. Hon såg ut som en första klassens skeppsbruten. Helt sänkt. Stod nästan stilla i spåret. Men så slutade det med en 100:a plats också. Bättre gick det för Elin Mattsson, och i dagsläget är vi tillbaka till att glädja oss (nåja) över 23:e platser, snarare än medaljer som under Ekholm, Aco och Magdas tid. 

Well. På herrsidan satt Hegle Svendsen efter loppet och hyllade Aksel Lund Svindal. En kompis och en förebild under många år. De ordnade en norsk dubbel i dag, och det var ju inte så förtvivlat långt bort från att Tora Berger fixat en trippel.

 

Fredrik Lindströms föräldrar var för övrigt sköna Bredbyn-bor. Pappa Svante var med och byggde den skidskyttebana som Lindström lärt upp sig på. De byggde den 2003 och 2004 började Fredrik med skidskytte. Föräldrarna Lindström ska stanna hela mästerskapet och var väldigt nöjda med att bo i Brno. Det var bara en tågresa på en timme från Nove Mesto. 

Well, det var det. 20.30 är det prisceremoni på "Medal plaza" i Nove Mesto. Jag är inte där. Inga andra svenskar heller förmodligen. Men har vi riktigt riktigt tur kanske en svensk kan få delta på den i morgon. 

PS. Det var inte fullsatt på arenan i dag men ändå ett herrans liv. Inte konstigt då de delade ut gratis tjeckiska tutor till alla som kom. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.