Det inte fullt så omöjliga nollskyttet

Hmm. Jinxade jag hela tävlingen när jag gick igenom tidigare nollskyttar i jaktstarts-VM? Känns nästan så. För förutom en av skidskyttesportens mest episka dueller genom tiderna fick vi i dag se det mäktigaste skyttet ett jaktstarts-mästerskap den här världen skådat (på herrsidan då alltså). 

För det var totalt 12 bommar av de tio första åkarna, åtta bom på nio åkare om vi bortser från tian Björndalen. Det är historiskt bra. Det enda som kommer i närheten av det är de 19 bommar som topp-tio-gänget hade på VM i Östersund 2008. 

Så, för Ferry och Lindström var det inte så mycket att göra när de inte hade den sista krämen i benen. De sköt bra/lysande, åkte helt okej, men som Ferry sa, det var alla andra som var så in i h-vete bra. 

Det blev en sjunde och en nionde plats för svenskarna. Bra insatser men svåra att rubricera på, man vill ju ha medaljer på mästerskap, om inte det så i alla fall en målsnöresduell om en medalj. 

Men så roligt fick vi inte i dag. Fortsätter Ferry skjuta som en hel Ragnar Skanåker så finns dock chansen definitivt kvar. 

 

I övrigt i dag? Ja, jag såg nya fans i roliga hattar. 

 

Hälsade på i Ulfbåge och Grenemarks hytt på översta våningen på en av läktarna på Vysocina Arena. Ulfbåge skrockade gott åt att han minsann ledde både VM-tipset och säsongstipset mot Hedenäsets störste skidskytteprofil genom tiderna. 

För dig som undrade om Lars Wiklund; Grenemark kom ihåg honom och viker ut texten lite om (idrotts)renässansmänniskan från Malå här. 

Norge fortsatte att dominera i dag med Hegle Svendsen och Tora Berger. Hegle vann med en tåspets, sa att det var "a dream come true" att ha vunnit tre raka VM-guld, och han kollar in målskyttet på bilden nedan. 

Staffan Eklund kastade ut ett köttben till kvällspressen när han efter tävlingarna aviserade att det kunde/skulle bli förändringar i damlandslaget efter den här säsongen. Burträskar-bodensaren ville inte avslöja hur och vad, men sa att han hade sin syn klar och bjöd in alla svenska medier till VC-avslutningen i Khanty-Mansiyisk i mars.

I övrigt sa förbundskapten Eklund att om Ferry fortsätter skjuta så här så har han god chans till medalj, och att han fortfarande hoppas på målsättningen om två svenska medaljer på VM. 

Det om detta. I morgon ska jag he mig till Schladming. Då blir det alpint på schemat och en, i skrivande stund, bruten hemmanation. 

Auf wiederhören och bis später. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.