På plats i Schladming

Dåså. Då var man hux flux på plats i Schladming för alpina VM. I morn vankas lagtävling. I dag har jag rest. Tog tåget från skidskytteperiferin Pribyslav till Prag (punktlig avgång och ankomst, tjeckerna kan sina tåg), sen blev det buss från Prag till München och sedan bil från München till Schladming. 

Såg för övrigt tidernas coolaste olympiapark från mitt bussfönster. 

Ska inte säga att jag hunnit utforska alltför mycket av omgivningarna i Schladming. När jag kom och irrade runt på serpetinvägar upp mot Ramsau för att hitta mitt boende så pågick kombinationsslalomen för fullt. Ramsau (klassisk träningsort för svenska skidåkare) ligger mitt emot Schladming. Och när jag körde upp stod faktiskt ett par åskådare på Ramsau-sidan, med kikare och spanade in herrarnas kombislalom!

Jag såg så här mycket av den, men de som stod med kikare stod faktiskt lite längre ner där man såg backen lite bättre, även med blotta ögat. 

Jens Byggmark lite hade bättre utsikt från sitt hotellrum

Nåväl. Hann in på mitt boende för att se de två sista åkarna i alla fall och Österrikes förlösande första herrmedalj på det här VM:et. "So geil" (så häftigt/skönt(coolt, typ) utbrast Romed Baumann när han gick i mål och hade säkrat bronset. 

Korsholms störste skidåkare genom tiderna (?) Andreas Romar kom fyra i kombinationen, även om det var skoj att Österrike fick en medalj hade det ju nästan varit ännu roligare om Österbotten och Vasa Skidklubb hade fått en medalj på ett VM. Hans syrra Tiia-Maria har gått på Tärnabys Skidakademi tror jag, är det nån läsare där ute som har koll på Romars Tärnabykopplingar? 

Hur som rätt coolt att en kille från Österbotten, som är lika låglänt som Västerbotten, har varit femma i ett störtlopp på VM. Det går att bli bra fartåkare även utan alper. 

Jaja, det ska hur som bli coolt att få uppleva VM-festen på plats i veckan. I morgon vankas lagtävling med Maria PH, Byggmark och ett gäng andra. De flesta verkar rätt laddade över tävlingen. Såg Höfl-Riesch och Felix Neureuther på österrikisk tv i afton och de såg uppriktigt uppspelta ut inför lagtävlingen. Kan bli festligt kanske. 

Imorn får jag även se Schladming i dagsljus. Ser fram emot det. 

Tills dess. Hörs!

PS. Jag vet att det här är en VM-blogg. Men när jag åkte igenom München i dag gjorde Giovanni Trapattoni reklma för nåt tyskt med citatet "Wir haben fertig". Det är en rak passning till hans egen presskonferens från 1998. Kanske tidernas presskonferens i tysk fotboll. En frustrerad Trapattoni bara sprutade galla över ett par stjärnspelare som inte presterade. På sin hyfsat knaggliga tyska. Han avslutade med att säga "Ich habe fertig". (vilket betyder Jag har färdigt, inte, jag är färdig). 

Om ni har några minuter över och kan er tyska, se gärna den här videon, den är så sjukt rolig, särskilt två minuter in typ då Trapp börjar hetta på riktigt: http://www.youtube.com/watch?v=yU5bqG9Fx8g

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.