Schladda i Schladming

Hola!

Well, då är bloggen tillbaka med en ny rapport. Det kördes lagtävling i går. Den såg Sportens utsända så mycket av. Det kom ett försenat flygplan och lite bilköer på Autobahn mellan oss och tävlingen. Men vi hann med att träffa Maria PH en snabbis i går kväll på svenskarnas hotell (hon ställde som vanligt upp för en intervju, trots att vi var lite sena, snyggt!) och fotograf Torbjörn Jakobsson, som anslöt i går, hann med att fixa ett par sköna bilder. 

Lagmedaljen känns ju lite som en hitte-på-medalj, tävlingsformen har inte riktigt satt sig ännu. Men även sprintskidåkningen kändes konstlad i början och medaljen räknas ju i statistiken i alla fall och åkarna verkar tycka att tävlingen bara är roligare och roligare. 

Och som ni ser är österrikarna inte direkt blyga av sig i sina tidningar i dag när de ska manifestera att hemmanationen tog sitt första guld under årets VM. 

Kronen Zeitungs VM-bilaga ser ut så här.

Och Kleine Zeitung kör den här förstasidan på sin VM-bilaga.

Så. I dag, 16.00, vankas presskonferens med de svenska damerna inför storslalomen i morgon och slalomen på lördag. Återkommer givetvis med en rapport därifrån. Sverige bor annars exakt så centralt som man kan göra i Schladming. Rakt över gatan ligger nämligen målhanget och den mäktiga VM-arenan.

Vi bor som sagt uppe i Ramsau. Här är huset, Gästehaus Waldrand. Ett rätt mysigt kryp-in med kvalitativ frukost och skidspår runt knuten. 

 

I dag var vi först upp till Dachstein (på 1600 meters höjd) och spelade in ett avsnitt av VM-studion som kommer ut alldeles strax på sportnu.se. Det är därifrån som man sedan via en kabinbana tar sig upp till den glaciär där de svenska landslagen brukar nöta längdåkning på sommaren. Den glaciären ligger på dryga 2000 meters höjd. 

Vi har också åkt längdskidor i dag. Vi höll oss dock i vår egen del av Ramsau som ligger på typ 1000 meters höjd. Kroppen svarade inte riktigt varken för mig eller för Tobbe, som ni ser på bilden håller den lokalpatriotiska fanan högt, iförd sin klassiska Umeå IK-mössa. 

Rubriken Schladda i Schladming? Den har inte mycket med det här inlägget att göra. Det var mest roligt att skriva det, och ännu lite roligare att uttala det. 

Nåväl. Nu förbereda sig för presskonferensen. Som man säger här i Österrike; Bis Später und Tschüss. 

 

  

En kommentar

  1. umeå2014

    Först vill jag börja med att hylla webbtv-inslagen, verklig nerv och närvaro.

    Nu till en fråga som jag måste få utredd; är det så att det är en kulturhuvudstadsmössa jag ser på ditt huvud?

    Det kan i så fall vara den enda reklam för evenemanget som nått utanför länsgränsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.