Shiffrin i baren

Då har vi klarat av de svenska damernas presskonferens på hotell Planai i Schladming. Och det var inte bara svenska åkare där. I hotellbaren satt Mikaela Shiffrin och hennes mamma Eileen och tog en kopp kaffe med några vänner/släktingar (?). Hans Olsson var där och hängde, mamma och pappa Pietilä Holmner gästade hotellet och kom med lite smågodis till Maria, och vi fick även se André Myhrer och Matts Olsson dyka in en sväng i hotellrestaurangen. 

Här har ni presskonferensgänget, precis innan det drog i gång, med fotograf Jakobsson i högsta hugg. 

Vad som sades på presskonferensen sen? 

Well, Anna Swenn-Larsson tyckte det var rolig omväxling att få träna med Haiti och Jamaicas landslag, Nathalie Eklund ville åka två bra åk på lördag, Sara Hector var nöjd att ha kört lite fart på VM, Jessica Lindell Vikarby siktar på storslalommedalj, Frida Hansdotter ser mest fram emot lördag och Maria PH var nöjd med lagsilvret, som ger självförtroende inför fortsättningen. 

Det vankas storslalom i morgon. Tekniktränaren Rudi Solard trodde på Tina Maze och Viktoria Rebensburg. Maria PH trodde på Tina Maze. Och det är ju sannerligen ingen vågad gissning att tro på Maze. Däremot överraskade Maria PH lite när hon hade Maria Höfl-Riesch som favorit i slalomen. 

Andra news från presskonferensen var att Rudi Solard stakar damernas andraåk i slalom. Snackade även både hockey och alpint med sportchefen Anders Sundqvist, vars son Oscar ju lirar med Skellefteå AIK och har gjort en par elitseriekamper i vinter. 

Det var väl ungefär det som fanns att rapportera från dagens övning. 

Under avdelningen kuriosa så kollade vi in souvenirutbudet på VM. Det var ganska klent. Några av höjdarna var lite kosjällor för 20 euro stycket… 

…och lite skärbrädor med VM-maskoten Hopsi. 

Det var det. Nu laddar vi för storslalom i morgon. Ikväll ska vi försöka lyckas hitta en restaurang/sportbar som visar Real Madrid-Manchester United. Det verkar lättare sagt än gjort. Är man i alpinland så är man. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.