Hemvärnssiren och vilodag

Då har vi avklarat en ny dag i Schladming.

Vad som hänt? Jag och fotograf Jakobsson drog i väg till Reiteralm på morgonen och kollade in damernas slalomträning. Vädret var inte helt fel om man säger så. 

 

Svenskorna körde ett par åk var på den lätta träningen innan de drog tillbaka till Schladming. Och i Schladming var det som att vara på festival. Fullt i folk på gatorna, folk med roliga kläder, öl i glasen och pepp i sinnet. 

Stötte ihop med landslagsläkaren Per Liljeholm (som ju jobbar på Sports Medicin i Umeå) utanför svenskhotellet Planai. Han hade haft ett rätt lugnt VM. Lite småskavanker på svenska truppen och lite förkylningar i hela stora staben. Per skulle se andra åket med Tom Pietilä om jag förstod det rätt. 

Senaste avsnittet av VM-studion hittar ni här. 

Där passade vi på att träffa Elisabeth Pietilä Holmner och Maria PH:s slovenske serviceman. Tre av fyra serviceman i damlandslaget kommer från Slovenien. Avknoppningar från Elanfabriken om jag förstod det rätt. Gamla klassiska Stenmark-märket Elan finns kvar men de har inte riktigt resurser att konkurrera med de allra största och tyngsta märkena. 

– Men Johan Brolenius har Elanskidor, han är grymt nöjd med dem, sade servicemannen Lojse. 

Det kördes ju en storslalomtävling i dag också. Matts Olsson (en liten ny favorit efter att han i går beskrivit sin form som "brukbar") tyckte att segraren Ted Ligety var ofattbart bra. Amerikanen tog nu sitt tredje guld på VM och blev, om jag förstått det rätt, den förste herråkare sedan Jean-Claude Killy 1968 att vinna tre guld på ett mästerskap. Respekt. Ligety var ju en av de största motståndarna till regeländringarna inför säsongen, nu var det annat ljud i skällan. "De nya skidorna gör att jag kan åka precis som jag vill". Det är aldrig för sent att ändra sig (även om ändringen efter protesterna inte blev fullt så stor som det var tänkt från början). 

Annars? 

I går fick vi se en slovensk hemvärnssiren i gjutjärnsformat. Lät som att kavalleriet var på väg. 

Och bland många fina skidklädesekiperingar tror jag att jag gillade den här allra bäst i dag. 

I morgon väntar slalom för damer. På söndag kör herrarna. Det kan bli ännu bättre drag då här i Schladming. 

Hörs!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.