”Århundradets tävling”

Österrikiska Kronen Zeitung kallar dagens slalom för Århundradets tävling. Inte sedan OS-störtloppet i Innsbruck 1976 har det varit så stort intresse för en tävling i Österrike, skriver Kronen Zeitung. 42 000 åskådare går in på arenan (mindre än en vanlig kvällstävling, på grund av säkerhetsföreskrifter, om jag förstått det rätt) men upp mot 100 000 fans förväntas komma till Schladming i dag, för att följa tävlingen i backen och på storbildskärmar. 

Galet. 

Hemmanationen ställer upp med ett starkt lag. Golden Boy Hirscher, Mario Matt som vunnit två VM-guld i slalom och kan bli den förste sedan Ingemar Stenmark att vinna tre VM-guld i slalom (Stenmark tog sitt tredje guld just i Schladming). 35-årige Benjamin Raich må ha passerat zenit, men han har vunnit fyra världscupslalom i Schladming och gillar med andra ord backen och Manfred Pranger vann VM 2009.  

Vi svenskar sätter hoppet till den här kvartetten där Myhrer som sagt startar femma (han vann VC-slalomen i Schladming i fjol och kom tvåa 2011), Byggmark nia (som kom tvåa här 2007), Hargin elva (VC-trea här 2011) och Larsson 18:e. 

Byggmark beskrivs för övrigt som "Ofattbart snabb men oftast för instabil" av Kronen Zeitung. 

Och det vore ju drömmen om VM fick avslutas precis som det gjorde 1982. Med två svenska medaljer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.