Skoter nästa för Byggmark

Inga svenska medaljer i dag. Som man säger i Österrike; scheisse! Men det är ju ganska enkelt. Gör man två mediokra åk (Myhrer, Byggmark, Hargin) ja då blir det inga medaljer. Den här dagen hade Byggmark inte dagen. Han var förvisso ganska stabil, men fick aldrig något stäm i åkningen och slutade åtta.

Åtta på VM är ju inte illa pinkat, men både han och alla andra hade, som han själv sa, högre förväntningar. 

Nu ska Byggmark åka hem till Tärnaby och vila upp sig som man gör på Tärnavis; genom att köra skoter.   

Marcel Hirscher pallade för pressen såklart. Det var orkanljud på arenan när han gick i mål och efteråt pratade han i predikande termer om vad som egentligen är viktigt här i livet, familj, vänner, etcetra. Som hans flickvän sa i en intervju med Kronen Zeitung häromdagen "Marcel har andra kvalitéer också" (än bara skidåkningen), men det känns som att han är allra bäst på att köra slalom.  

André Myhrer? Såklart besviken. En fjärdeplats är aldrig roligt. Men hatten av för veteranen Mario Matt som dundrade hem en ny mästerskapsmedalj. 

Sveriges VM slutade med en medalj och en lagmedalj. Ett ganska klent facit kan tyckas, men inte så konstigt då vi hade samtliga realistiska medaljchanser koncentrerade till två slalomtävlingar. 

Jag och Jakobsson tog hjälp av en random-österrikare och spelade in det sista avsnittet från Schladming av VM-studion. 

Om ni undrar vars vi har jobbat under det här världsmästerskapet? I den här stora salen. Den har funkat bra för oss. 

Några ord om Björn Ferry också. Han har gjort ett makalöst VM skyttemässigt. Han har alltså aldrig behövt åka in i straffrundan, han satte 69 av 70 skott i de individuella tävlingarna och kom ändå inte hem med någon medalj. Det är nästan en bedrift i sig. Men det är bara att konstatera att han inte haft åkformen, att han även har svårare och svårare att hitta den, men att han ändå gjort ett riktigt bra VM.

Inför VM hade han två topp-tio-placeringar i världscupen i vinter. På VM har han varit topp tio i tre av fyra individuella lopp. Han har gjort vad han kunnat och gjort det bra, men det har tyvärr inte räckt hela vägen. 

Nu loggar jag ut härifrån. Bis später. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.