Lättsamt Sverige

Då. Har varit en lugn men fullspäckad dag här nere. Sverige körde presskonferens i ottan, 8.30. Det började med damerna. Var en hel del klyschor på det öppna snacket där. Magdalena Pajala sa att "sprint är sprint och allt kan hända", Ingemarsdotter tyckte "vara på tå för att nå hela vägen och att rutin aldrig är fel att ha". Kalla trodde inte på medalj för sig själv och Stina Nilsson berättade om när hon mött Kalla och Ingemarsdotter med 50 meters försprång i "Knallecrossen". 

På herrpodiet var det lättsam stämning. Skämt hit och dit om fall och trassel och fadäser under säsongen. Emil Jönsson gjorde ett fullhjärtat försök att lägga över lite favoritryck på Teodor Peterson. 

"Han har mörkat formen rejält"

"Nu när han får i sig lite syre blir han livsfarlig". 

"Upploppet passar Teodor perfekt". 

Typ så. Peterson nappade kanske inte direkt på betet men höll Jönsson som favorit. 

Jönsson var dock rätt defensiv i sitt uppträdande när han skulle snacka om sig själv. Förvisso har han kanske ett stukat självförtroende när det kommer till mästerskap, och sprint är sprint och allt det där, men jag skulle gärna se en lite mer självsäker ledare av sprintcupen gå in till tävling. 

Jaja. Teodor Peterson tvekade inte på att bli intervjuad till Sportnu.se. Det gjorde heller inte Folkbladetfostrade Expressenkrönikören Tomas Pettersson

På det stora hela? En skön presskonferens med lagom mycket folk, både på podiet och i presskåren. 

Sverige siktar för övrigt på fem medaljer på VM. 

I morgon siktar vi på att ta den första. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.