Fiasko och succé

Värst vad den här dagen gick snabbt. En resumé.

Kom till presscentrat på skidstadion. Där hade de förbjudit användandet av elkablar. Ingen kunde alltså ladda sin dator eller telefon under dagen. Sen hade de charmiga ståbord av papp för alla att jobba med. (På bilden Lars Öberg med Sportbladet inför tävlingen. Kolla in de övertejpade kontaktuttagen på sidan). 

Men, tävlingarna avgörs ju inte i presscentrat utan i spåren, så varför gnälla. Hade jag varit Rikard Grip hade jag inte gnällt heller. Dambossen håvade in ett silver, en femteplats av en junior och ett bra formbesked av Charlotte Kalla i dag.

Dessutom gick Magdalena Pajala till kvarten och tog sig gott om tid för intervju med lokalmedia från Kuriren och NSD. 

För Västerbottens egen Teodor Peterson gick det sämre. Ut i kvarten. Pang bom. Ingen kräm i buggarna, som LG Jansson skulle ha sagt. Emil Jönsson bommade pallen igen i ett mästerskap, inte utan att jag tycker lite synd om honom (och om Anna Haag som fotade friskt under tävlingen och nog gärna hade haft med sig en medaljbild till familjealbumet). 

I övrigt? Fick några ord med Kriukov till VM-studion. Han var en klassiskt snäll ryss som ställde upp utan problem. Lyssande på Petter Northug på presskonferensen, efter den gav han sen en känga till Jönsson vilket ju känns lite öndigt men det var nog inte helt utan "påtryckning" som han slängde i väg sin kommentar. 

Arenan var inte packad i dag. Det kan nog bli mer folk till helgen. Men norrmännen var där såklart, och även en del svenskar.

Och för er som undrar om säkerheten på arenan. Dont worry. Det här unga och spänstiga gardet håller ordning på torpet. 

Annars? Medaljceremonin har just avslutats på torget här. Justyna Kowalczyk var uppklädd och fin och där – trots att hon blivit sexa. Rysslands nationalsång är alltjämt en av de mäktigaste som finns och i morgon är det presskonferens med det svenska skiathlonlaget 08.30. 

Hörs. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.