Vilken söndag

Det var mig en söndagspärs som hette duga. Tog ett tag innan jag hämtade mig från Johan Olssons makalösa och magiska femmilslopp. Men nu är man tillbaka i sadeln. Och förutom Olssons körning fanns det ju också ett Vasalopp som avgjordes i går.

Ni hittar alla länsresultat här

Anja Pärson gick under åtta timmar, en stark debut. Hon fick även sällskap av en annan gammal "storalpinist", Lycksele IF:s JVM-meriterade Martina Vestman som också åkte Vasaloppet under åtta timmar. 

På tal om alpint. Sarah Olsson står i regel i skuggan av de framgångsrika 94-95:orna Blomqvist, Fjällström och Säfvenberg. De stod samtliga över helgens ÄJSM i Tärnaby, och fick AK Vännäs-åkaren Olsson skina. Hon vann SM-guldet i slalom och brons i storslalom. En välförtjänt framgång! Skoj också att UHSK Umeås Alexandra Sjöström fick med sig ett SM-brons i slalomen. 

Jaha. Vad har vi att se fram emot med resten av säsongen nu då? 

En hel del! Det återstår båda 7-mila och Kraftloppet, Riksfinaler i Folksam Cup, Lappmarkslopp och Luspenlopp, Kungsledenrännet, YJSM i Alpint, skicross-VM för John Eklund, alpina ungdoms-SM, lite världscuper och annat. 

Fullt upp alltså. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.