Vilhelminadoldisen fick sopa backen

Ted Armgren, Mikael Persson och Björn Ferry *** Local Caption ***

Skidskyttelandslaget är hemma och vänder i Sverige efter knappa två veckor i Obertilliach i Österrike. 25 oktober drar de på traditionsenligt läger till Muonio i mörkaste, nordligaste Finland och stannar där till 8 november. Sedan väntar någon vecka på hemmaplan innan de återsamlas i Östersund inför världscuppremiären där.

Nåväl, JVM-meriterade Mikael Persson från Vilhelmina är numera valla-ansvarig för IBU-cup-laget men under försäsongen har han tjänstgjort som assisterande tränare till nye förbundskaptenen Johan Hagström. Och Persson verkar ha fått jobba hårt för sitt levebröd…

– Han gör ett jäkla jobb. Nu i Obertilliach hittade vi en jättebra backe där vi kunde köra rullskidor. Men den var full med löst grus så Micke fick sopa backen ren kvällen innan vi skulle träna. Det var mörkt, det åskade, regnade, blixtrade men han tog en sop och gjorde det. Han höll på i några timmar men på morgonen kunde vi träna där, berättar Johan Hagström.

Staffan Eklunds efterträdare verkar annars nöjd med försäsongen där Västerbottensinslagen Björn Ferry och Ted Armgren kör på enligt plan.

– Björn ser stark ut och är där han ska vara. Ted skjuter snabbare och bättre än någonsin, så det ser bra ut, säger Hagström.

Sverige har för övrigt fem herrplatser i världscupen i vinter (fyra på OS) och med Björn Ferry, Carl-Johan Bergman och Fredrik Lindström givna så finns två platser över till övriga. Återstår att se vilka som tar dem…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.