VC-laget tas ut

Sverige har tio platser på damsidan till slalompremiären i Levi. Det är inte helt säkert att man fyller upp samtliga platser.

– Vi får se. Vi tar ut laget kring 12-13 november och vi kommer ta ut de som vi tycker åker bra, säger damchefen Fredrik Steinwall.

Sex platser får ju sägas vara vikta åt världscuplaget (träningsgrupp 1) med Frida Hansdotter, Maria PH, Sara Hector, Anna Swenn-Larsson, Emelie Wikström och Nathalie Eklund. Sedan är det fyra platser kvar åt europacuplaget (träningsgrupp 2) där Tärna IK Fjällvindens Monne Fjällström och UHSK Umeås Charlotta Säfvenberg lär få varsin plats.

Då återstår två platser för tre åkare (Kajsa Kling kör ju storslalom och fartgrenarna och Paulina Grassl har haft skadeproblem) i europacuplaget där UHSK:s Lisa Blomqvist, Kirunas Tärnabybekanting Ylva Stålnacke (hon har pluggat där) och Sälens Louise Jansson gör upp om det.

Mitt bonntips (oaktat väder och vind och form)? Lisa Blomqvist och Ylva Stålnacke får platserna, om man fyller upp hela truppen det vill säga.

ooo

Kåbdalis lockar ju inte bara svenskar som ska vc-ladda inför Levi. Tyskan Susanne Riesch är redan på plats i Lappland och laddar.

ooo

Uppdatering 22.30 tisdag kväll: Nu twittrar SVT:s Björn Becksmo ut att ”11 svenska damer till start i VC-slalom i Levi”. Om så är fallet så är det inte så mycket kvar att orda om i form av vilka som får åka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.