Spårat och klart i Sorsele

I dagens tidning fanns en liten rapport om snöläget i Umeå och i Lycksele. Men Västerbotten är ju större än så. Surrade med Sorsele SK:s Kaj Eriksson i dag och han lät meddela att det finns bra med åkbara spår i Sorsele.

– Vi har haft spår i en vecka ungefär. Vi har 1,5 mil spår. Dels finns det ett spår som skidklubben dragit upp längs Svergoträskvägen och sedan går det att köra skejting på elljusspåret. Sedan drogs det upp ett spår på ett träsk men där började det komma upp vatten så det är inte öppet nu, förklarade han.

Nu vet jag inte om Sorsele är den enda ort med öppna spår för tillfället, men det är bara Sorsele i Västerbotten som i skrivande stund rapporterat in spårstatus till skidspår.se. Sorsele är även helt föredömliga i sina uppdateringar, det varnas till och med för jakt.

ooo

På tal om Sorsele. Alla som gått igenom tävlingskalendern och kollat längdtävlingar i vinter i Västerbotten så finns det ett litet fel där. Lappmarksloppet i Sorsele är inte med, men man ska köra loppet vilket som vanligt går samma helg som Luspenloppet. 2014 blir det lördagen den 5 april, Luspelnloppet körs sedan på söndan.

– Ja, vi har sett att det inte finns med i kalendern men vi har tänkt köra, säger Kaj Eriksson.

Då vet ni det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.