Viktig helg för Armgren

Skidskyttarnas världscuppremiär är knappa två veckor bort. Sveriges herrar har fem platser i världscuptävlingarna. Svenskarna har laddat i Muonio och kör en sprinttävling och ett masstarts-SM i Östersund till helgen. Tävlingarna fungerar också som uttagningslopp inför världscupen (även rullskidskytte-SM från i somras och höstens läger och test-tävlingar där tas i beaktande) så för exempelvis Ted Armgren från Vilhelmina är helgens SM av högsta vikt.

Går det bra, ja då kan han få ett positivt världscupbesked på söndag kväll.

– Det känns som att jag tagit ett stort kliv både fysiskt och skyttetekniskt så det känns bra, säger Armgren själv inför helgens övningar.

ooo

I Norge pågår också världscupförberedelserna för fullt. I sista testloppsövningen visade lillebror Bö, Johannes Tingnes Bö framfötterna och vann ett av två lopp. Må så vara att storebror Tarjei, Ole Einar Björndalen och Emil Hegle Svendsen inte körde, vi kan nog få vänja oss med två Bö-bröder högt upp i resultatlistorna i vinter.

I helgen kör Norge sin officiella tävlingspremiär i skidskytte och det blir bra klass på tävlingarna. Franske fantomen Martin Fourcade har nämligen bestämt sig för att ställa upp i Sjusjön i helgen.

– Det är väldigt viktigt för mig att kämpa mot de allra bästa i världen, därför deltar jag här i helgen, säger Fourcade till NRK.

Även Carl-Johan Bergman är anmäld till tävlingarna i Sjusjön, som håller riktigt bra klass.

ooo

För er som undrar varför Norge är så förtvivlat bra i skidskytte så kan man ju konstatera en sak. Det finns lite fler skidskyttetävlingar i Norge under en vinter än det finns i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.