Lappland calling

IMG_1671

Det är rena rama familjefesten i Levi i helgen. I alla fall för UHSK Umeå-åkarna. Lisa Blomqvist har mamma, pappa och storebror på plats, Maria Pietilä Holmner har farsan på plats och Lotta Säfvenberg har mamma och pappa på plats.

”De får ju passa på nu när det är så nära. Eller nära. När det går att köra bil hit i alla fall” sa Lisa Blomqvist om familjens närvaro.

ooo

Blev en hetsig presskonferens för eder undertecknade. Fick sällskap från Luleå av Peter Albertsson som är nygammal presschef för landslaget. Men vi är båda Levi-rookies och ställde in GPS:en lite tokigt. Vi fick i och för sig se både svensk och finsk ren, samt köra bil längs vad som föreföll vara en finsk gammal ko-stig men det tog lite längre än beräknat och vi rumlade in på presskonferensen dryga kvarten efter det startat.

Men jag fick mina intervjuer och mina citat.

Bäst? Ja, det är ju svårt att slå Monne Fjällströms tankar (Plus-läsning) på vad hon skulle göra om hon vann en ren (man vinner en ren om man vinner här, men jag tror inte man får ta med sig den hem…). I brist på annat ville hon, eh, slakta renen. Kustborna Blomqvist, Säfvenberg (Plus-läsning) och Maria PH (Plus-läsning) var mer inne på att ha den som husdjur.

Är lite mer exotiskt med en ren vid kusten än vid fjällen om man så säger.

ooo

Det har väl inte undgått någon att jag slagit an en viss västerbottnisk lokalpatriotisk ton på bloggen, särskilt den här tävlingen. Anders Nilsson gjorde sitt bästa för att spä på den. För vill man vara nogräknad finns det ju nämligen fem västerbottniska åkare på plats, för Kirunaåkaren Ylva Stålnacke bor i Tärnaby igen efter ett mellanstick i Östersund. ”Man ska ju bo i Västerbotten om man ska bli riktigt bra” skrockade Sorselegrabben Nilsson.

ooo

I övrigt har jag inte hunnit se så mycket av Levi. Det var rätt mörkt när jag kom, har vi tur får vi se lite dagsljus i morgon. Då är det tävling. Ni har sett startnumren. Jag hoppas på i alla fall två av fyra västerbottniskor vidare till andra åket.

ooo

Min segrare? Ja, jag tror Mikaela Shiffrin blir svår att tas med.

ooo

Återkommer i morgon.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.