”Känner mig lite rookie”

En dag är till ända i Levi. Och det blev ju riktigt skoj med västerbottniska ögon. Jag hoppades på förhand på minst två länsåkare vidare till andra åket. Det blev ganska exakt så. Och sedan fick vi oss ett litet genombrott på köpet.

Charlotta Säfvenbergs 14:e plats är inget pang-krasch-bom-genombrott men ändå en fingervisning om att hon besitter en hel del kapacitet.

– Det kändes lite underligt att få åka upp och besikta banan två gånger, jag känner mig lite rookie, sa Lotta som lämnade Levi ganska snabbt efter tävlingen.

I morgon söndag ska hon nämligen köra en Fis-tävling i Kåbdalis. Back to basic så att säga.

ooo

IMG_1684

Pappa Rune Säfvenberg var i alla fall mäkta stolt över sin dotters 14:e plats i världscupen. ”Jag är mållös” sade han.

ooo

Mikaela Shiffrin vann och fick en ren. Rudolf kallade hon den. De svenska åkarna hade döpt den till Ronny. R-namn som R-namn. Shiffrin fick sen frågan vad hon skulle göra med renen. Att slakta den och sen äta upp den tyckte hon inte lät bra. Hon tyckte däremot att det var väldigt bra med en ny generation som stormar fram i pisten, med fler tonåringar i världstoppen känner hon sig lite mindre ung, typ så.

bild

Shiffrin fick även äran att besöka det lyxiga presspodiet i vad som mest föreföll att vara en lagerlokal. Efter presskonferensen skulle hon intervjuas av självaste tomten. Mamma Shiffrin kom fram och meddelade att intervjun med tomten skulle ske i en bil. För tv.

Ja, folk hittar på grejer här i finska Lappland.

ooo

Maria PH var ännu mer besviken efter andra åket än första. Kasta i papperskorgen och gå vidare som hon sa uttryckte det.

ooo

I övrigt var det en strålande dag i Levi. Vi fick tillfälle att stifta bekantskap med solen och på kvällen lirade visst Leningrad Cowboys på torget. Jag bommade den konserten får jag skamligt nog erkänna, men däremot förevigade jag Fröken Frost, Jultomten och två vardagssamer och vad för ett otränat öga skulle kunna vara en nåjd.

IMG_1679

ooo

Det var typ det. I morgon vankas herrtävling i Levi. Vem som vinner? Tja, det vore korkat att tippa någon annan än Marcel Hirscher.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.