Tummen upp för PH och Sundling

En skidhelg är till ända igen. Kort om helgen.

ooo

Maria Pietilä Holmner! Som vi har väntat på hennes dubbelgenombrott. Nu har hon alltså varit på pallen i två olika discipliner i världscupen i vinter. Det har aldrig hänt tidigare. Skönt att det änteligen har lossnat för den noggranna UHSK Umeå-åkaren.

ooo

De yngre länsåkarna blandar och ger. Nu fick Charlotta Säfvenberg till det igen och tog sig in topp 20 i Bormio. Tummen upp på den! Monne Fjällström bommade andraåket halvknappt, Lisa Blomqvist bommade det rejält. Monne fick en liten revansch, med betoning på liten, då hon blev 16:e i måndagens europacupstorslalom i Zinal.

ooo

Jonna Sundling bjöd på show i Skellefteå i lördags och fick lovord av självaste Kalla. Skoj! Om något år kanske Tvärålunds finest kan vara med och konkurrera i världscupen rent, om hon får vara frisk och allt det där.

Det gick sämre för Simon Persson vid sprinten i lördags. Surrade lite med honom i dag och tja, dels hade han varit förkyld över julen och bommat lite träning och dels konstaterade han att ibland går det bara inte. Jag tror inte man behöver känna någon oro inför OS. Persson är dels ung och dels är sprint en sån grej där man kan bomma ibland.

ooo

Distansloppen var ingen höjdare med länsögon sett. Med ett stort undantag i IFK Umeås Linn Sömskar. Hon har haft det svårt att få det att lossna i sprint i vinter (dock en semifinalplats i lördags) men hennes 13:e och 15:e plats i distansloppen är riktigt bra för att vara henne över distans. Vi tar det som ett tecken på att formen är på gång.

ooo

Tour de ski avslutades i helgen. I en helt annan tour blev det Västerbottnisk seger. Detta genom Täfteå IK:s Moa Lundgren som vann Tour de Fyrfasen i Jämtland/Härjedalen, och det mot meriterat motstånd.

ooo

Ciao.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.