Små marginaler

Sveriges skidskytteherrar har varit tvåa, fyra och fyra i säsongens tre världscupstafetter den här säsongen och börjar kännas som en riktig medaljkandidat den här OS-vintern.

Samtidigt ska man inte glömma bort hur små marginaler det faktiskt är i skidskytte. Norges dag sabbades ju exempelvis av lillebror Bös genomklappning på förstarundan.

I dag såg det ut att vara upplagt för en svensk pallplats efter att först Tobias Arwidsson och sedan Björn Ferry gjort två bra sträckor. Då fallerade säkerheten själv, Fredrik Lindström, på tredjesträckan, tappade 30 sekunder. När topptrion sköt stabilt och åkte bra räckte det inte att Carl-Johan Bergman sköt fullt och gjorde en alldeles utmärkt sträcka.

Det krävs nästan att alla fyra åkare har ”dagen” om Sverige (och många andra nationer) ska ta en OS-medalj. Men säsongens tre topplaceringar visar att laget absolut har kapacitet.

Björn Ferry? Ett litet formbesked. Fullt skytte och han knaprade in dryga 13 sekunder på Tyskland på sin runda. Nu orkade han inte ta in några sekunder på ledande Birnbacher på slutrundan men han brände ju rejält krut på första varvet då han plockade in 16 sekunder från start till skjutvallen. I helgens individuella tävlingar får vi ett säkrare besked på om Storumans finest är på väg mot OS-form – även åkmässigt.

ooo

Europacupslalomen. Charlotta Säfvenberg blev elva och var sådär nöjd med det, Lisa Blomqvist kom 20:e efter ett bra andraåk och Monne Fjällström diskades efter en hårfin grensling. Nya tag i morgon i Melchsee Frutt, då körs det kvällstävling.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.