Farbror Ferry ser ung ut igen

Sexa två dagar om med känning på mer. Nu blev det ju spännande på riktigt igen med Björn Ferry. Han har haft några tunga säsonger i världscupen, främst i fjol, men ändå fått oss att glömma bort det då han levererat i mästerskapen. Först VM-silvret i Ruhpolding 2012 och sedan topp-tio-trippeln på VM i Nove Mesto förra vintern.

Men nu känns det som i fornstora dagar. Farbor Ferry känns ung igen. Han har chansen att vinna. Han har kräm i benen. Han får vara med om den där ”straffläggningen i fotboll” som han brukar likna det sista nervdallrande skyttet vid. När man pratar med honom andas han optimism, sprungen ur spänstiga 35-årsben och finkalibrerat skytte med både fart och träff.

Medaljhopp i OS? Absolut. Men mycket ska stämma. De allra bästa norrmännen har inte varit med i Antholz i veckan, form är färskvara och han måste ha Dagen. Men det är absolut fullt möjligt med den åkform han visar upp just nu.

Kanske får vi vid OS sätta rubrikerna om Ferrys fantastiska karriärsavslut? Man kan alltid hoppas. Hans insatser i veckan väcker i alla fall drömmarna till liv, det var nog få som trodde på det före jul.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.