Silver-Lotta på pizzafest

Charlotta Säfvenberg tog JVM-silver i slalom i Jasna, Slovakien.

Sedär. Det blev en medalj på junior-VM i dag och det var Charlotta Säfvenberg som tog den. Väl unt. Frånsett lagguldet i Kanada i fjol har ju den goda UHSK-åkaren inte rosat marknaden direkt under sina tre tidigare junior-VM, inte resultatmässigt i alla fall.

I fjol låg hon fyra inför andra åket när hon körde ur. I dag var hon tvåa bakom Monne Fjällström, som brände ut i andra, och då fick Säfvenberg kliva upp på pallen som silvermedaljör bakom det vinnande hemmahoppet med konsonantnamnet Vhlova (som tog sin andra JVM-medalj i slalom, hon tog brons 2012 också).

Det var kollega Isacson som surrade med Säfvenberg efter silvret. Då sa hon att hon skulle fira silvret med lite glass, sedan blev det även pizza för den nybakade JVM-medaljören (och som ni ser på bilden fick hon även ett pris i form av ett glas).

ooo

Det här var femte året i rad som Sverige tog en JVM-medalj på damsidan i slalom. Har ni koll på alla? Inte. Här kommer listan.
2014: Silver, Charlotte Säfvenberg.
2013: Guld, Magdalena Fjällström.
2012: Silver, Paulina Grassl.
2011: Silver, Anna Swenn-Larsson.
2010: Brons, Sara Hector.

ooo

JVM-medaljer är ju ingen garant för att man ska lyckas senare i karriären. Men det är en fingervisning om att det finns en stor potential. Och det gör det ju sannerligen i Lotta Säfvenbergs fall.

ooo

På söndag väntar nästa JVM-dragning, då handlar det om lagtävling där Lisa Blomqvist och Monne Fjällström utgör Sveriges dambidrag. Det luktar medalj där också om ni frågar mig.

ooo

Just det. UHSK Umeås senaste individuella JVM-medalj togs av Maria Pietilä Holmner 2006 då hon vann guld i just slalom.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.