Medaljdubbeln i Lycksele

Då har junior-SM kickat i gång i Lycksele. Och det blev två västerbottniska medaljer.

Elina Rönnlund dundrade hem ett silver och Björn Sandström kämpade sig till ett brons. Att Rönnlund tog en medalj var ingen skräll, men däremot får det ändå sägas Sandströms brons var en mini-skräll. Täfteå-åkaren gjorde ju ett fint senior-SM med sin frejdiga åkning och satsning, men han har inte varit på pallen i någon på de stora juniordragningarna i vinter. Dessutom har killen ett år kvar i H19-20-klassen. Snyggt jobbat!

ooo

Ni hittar alla preliminära resultat från tävlingarna på den här sidan.

ooo

I H17-18 blev det en sjätteplats för fjolårets JSM-kung (tre guld) och hemmahoppet Marcus Fredriksson. Han har störts av sjukdomar under säsongen och då och då ett tag tillbaka, det är klart det sätter sina spår. Mattias Vesterlund, Vännäs SK, gjorde också ett fint lopp och blev sexa.

ooo

Lite synd om fjolårsdistansvinnaren i D17-18, Vilhelminas Rebecca Öhrn. Tydligen har hon en fotskada som stör och hon ska gipsas (!) efter JSM. I dag hängde hon med bra första halvan på fem-kilometersrundan men tappade sen och blev 14:e.

ooo

I går nämnde jag ju Viktor Thorn, Ulricehamn, som har Västerbottensrötter i form av pappa Örjan Emanuelsson. I dag var han fullständigt överlägsen i H17-18-klassen och hade faktiskt snabbare tid än H19-20-vinnaren också. Bra form på honom.

ooo

I morgon är det sprint i klassisk stil i Lycksele. Då är Elina Rönnlund guldfavorit i sin klass, Marcus Fredriksson och Marcus Grate är medaljhopp i H17-18. Björn Sandström är i dokumenterat bra form men trivs bättre i fristil. Om IFK Umeås Mimmi Björn är i slag kanske hon kan krångla sig vidare en bra bit i D19-20, hon vann ju trots allt JSM-guld i fjol i D17-18.

ooo

Till sist. Några ord om UHSK:s Lisa Blomqvist. Mycket bra gjort att komma sexa på JVM i störtlopp utan någon som helst träning i grenen i vinter. Nu skulle Blomqvist vila ut sig i Portugal i några dagar innan hon drar på Europacupfinal i Andorra och därefter kör SM och de avslutande vårtävlingarna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.