Skid-SM till Umeå igen? Ja, tack

I somras nobbades Umeå från att arrangera ungdoms-SM och Scandic Cup och det blir inga större skidtävlingar i Umeå i vinter.

Men den som trodde att Umeå Skidallians luckrats upp eller lagt sig på latsidan efter det kunde inte ha haft mer fel.

Mikael Berglund är ny ordförande i alliansen och som ni kan läsa i den här artikeln (plus) så har Skidalliansen nu planer på att söka den andra delen av skid-SM 2016. Det skulle innebära en SM-femmil, en tremil och en teamsprint i Umeå på vårkanten 2016. Det är bara att söka om ni frågar mig. SM-veckan blev en succé och skidintresset kommer inte att minska i Umeå efter det att Teodor Peterson återvänt till IFK Umeå.

Den skidallians som bildades inför SM-veckan har trevligt nog blivit en kraft att räkna med i Umeå. Pratade med fritidschefen Stefan Hildingsson häromveckan. Han hyllade alliansen och det faktum att det nu fanns en tydlig part och representant att diskutera skid-frågor med.

Skidalliansen har överlevt den första prövningen och lever vidare som en vital kraft i skid-Umeå. Tankarna på ett nytt senior-SM 2016 visar att gnistan finns kvar, och att vi faktiskt kan drömma om en ny världscup i Umeå någon gång i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.