Kan vi skjuta upp VM i Falun ett år?

Nattsvart, bakhalt, blytungt, mjölksyreparty, inte ”kämpegöj”.

Världscupsprinten i Lillehammer gav inga roliga besked om den svenska sprintslagstyrkan just nu.

Visst, Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk får godkänt för sina semifinalplatser.

Men att den stolta sprintnationen Sverige inte har en enda åkare till herrarnas semifinal (Teodor Peterson var helt utan kräm i benen) är inget annat än ett misslyckande och sänder lite oroväckande signaler ett VM-år som detta.

Just nu skulle man helst vilja att VM i Falun skjuts upp ett år, i väntan på positiva svenska besked (bortsett från Charlotte Kallas distansform då) och i väntan på att Norge ska sluta imponera så fruktansvärt mycket som de gör på både dam- och herrsidan just nu.

VM är ännu dryga två månader bort så det är ingen ko på isen än, men det vore välkommet med en rejäl svensk sprintframgång redan nästa helg i Davos klassiska sprint, om inte annat för att lugna nerverna lite.

ooo

Det blir världscuptävlingar i Åre nästa helg. Skoj!

Storslalom för både dam och herr på fredag (12 december) och sedan körs damslalom lördag och herrslalom söndag.

Västerbotten lär ha samma fyrling med dit som till Levi; Jens Byggmark, Maria Pietilä Holmner, Charlotta Säfvenberg och Lisa Blomqvist. Med tanke på Blomqvists fina form i europacupen vore det skoj att få se henne även i storslalom i världscupen, men det är osett än så länge.

ooo

Varken Jonna Sundling eller Simon Persson fick chansen i världscupen i Lillehammer. Båda IFK Umeå-åkarna är anmälda till helgens Intersport Cup-tävlingar i Piteå där den svenska eliten gör upp i sprint (fristil för seniorer, klassiskt för juniorer) och kortare distanslopp.

Uppdatering 15.35: Jonna Sundling har halsont och står över tävlingarna i Piteå.

ooo

På den alpina sidan körs det Fis-tävlingar i Arvidsjaur i helgen. Här har ni de anmälda.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.