Nu är VM-oron officiell

Teodor Peterson fick det inte att stämma före jul. Han stod över andra världscupsprinten i Davos och tog ett omtag. Förhoppningen var att han skulle visa gryende form vid dagens sprintgenrep på VM-banorna i Falun.

Det gick inte alls. I stället för ett rogivande formbesked fick vi en svag prolog och ett oroande uttåg redan i kvartsfinalen. Och än mer oroväckande är att Peterson i intervjuerna efteråt medgav att han inte har en aning vad som är fel eller hur han ska göra för att hitta rätt igen. Ska han köra hårt eller vila? Locka fram formen genom tuffa intervallpass eller bara släppa allt och hoppas att formen kommer till honom.

Den 19 februari inleds VM i Falun med klassisk sprint. Just nu är känslan mer att IFK Umeås stora VM-hopp mer kommer att prestera som i Val di Fiemme 2013 än i OS 2014 när det vankas Falun.

Men det är trots allt fem veckor kvar till VM och större under har skett än att Teodor Peterson ska hitta formen tills dess, men det hade varit väldigt skönt om vi fått ett lite mer positivt formbesked den här dagen.

ooo

För Simon Persson får dagens tävling trots allt betecknas som ett fall framåt. IFK Umeå-åkaren åkte ut i kvartsfinalen (i gott sällskap av bland andra Alexey Petukhov), ett helt okej resultat även om det inte gör honom mer VM-aktuell direkt.

ooo

Övriga IFK Umeå-åkare i Falun? Linn Sömskar slutade på en fullt godkänd 16:e plats, Jonna Sundling åkte ut i prologen som 48:a och Erik Silfver gjorde en bra prolog som tyvärr inte räckte hela vägen då han blev 36:a.

Resultat från Falun hittar ni här.

ooo

På JVM-testet i Torsby kördes i dag fem och tio kilometer fristil med två nya pallplatser till Västerbotten.

 

Elina Rönnlund, IFK Umeå, följde upp tredjeplatsen i sprint med att bli tvåa i dagens 5 kilometers-lopp i D19-20 och bästa svenska. Rönnlund var bara två sekunder från segrande norskan Sofie Nordsveen Hustad. Allra bäst av damerna i Torsby var dock Sollefteås Ebba Andersson som vann D17-18 och var 45 sekunder (!) snabbare än vinnaren i D19-20. Moa Lundgren, Täfteå, fin sexa i D17-18.

Länets andra pallplats togs av Täfteås Björn Sandström som kom trea i H19-20, Marcus Fredriksson, Lycksele, sexa i samma klass. I H17-18 blev Erik Björkman, Täfteå, länsbäst på 13:e plats.

ooo

Resultaten från Tannbergsloppet i dag hittar ni här. Fina 157 åkare kom till start i loppet.

ooo

Ted Armgrens tunga skidskyttesäsong fortsätter. I dag blev han 63:a i sprinten i Oberhof och var tre sekunder från 60:e plats vilket hade inneburit en plats i morgondagens jaktstart.

ooo

En kort alpin-notering också. Alexandra Sjöström, UHSK Umeå, fortsätter visa fin form. I dag blev hon fyra i Åres FIS-storslalom och Sjöström har åkt bra hela vintern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.