Babysteg i Ånnaboda

Det kommer många positiva VM-besked vid SM i Ånnaboda. Världsskidåkningens allra största katt Johan Olsson (han har ju fler än nio liv) verkar än en gång ha lurat karriärdöden och sprutar av självförtroende och åkkraft, Charlotte Kalla börjar se ut som Charlotte Kalla igen, Marcus Hellner visar stabil form och Stina Nilsson bjuder på formbesked.

För IFK Umeås bidrag till skideliten har det mer handlat om babysteg mot formen så här långt.

Om vi börjar med Teodor Peterson så meddelade han efter sin stafettsträcka (1.18 efter Marcus Hellner på förstasträckan) att känslan var bättre än på länge. Gott så. Det är först på söndag som vi får besked om den goda känslan även innebär att han börjar ta steg mot en verklig VM-form.

Jonna Sundling har den senaste tiden tagit begreppet att sänka förväntningarna till en ny nivå. Inför SM-tävlingarna pratade hon att hon gärna skulle åka stafetten om hon blev uttagen i IFK Umeås lag. Det blev hon. Och väl där så gjorde hon en fullt godkänd andrasträcka där hon var tredje bäst. Hon var visserligen minuten efter sträcksegraren Jennie Öberg men även Sundling pratade om att känslan var bättre och med tanke på hur tungt det gått i vinter så får vi se det som ett babysteg i rätt riktning. Den här vintern handlar för Tvärålundstalangen nu bara om att komma upp på banan igen och hitta en bra känsla in mot nästa säsong.

I övrigt? Tja, IFK Umeå slutade på sjunde plats på herrsidan och blev sexa på damsidan. Det blir förhoppningsvis bättre placeringar när sprinten avgörs på söndag.

ooo

Täfteå IK:s Moa Lundgren slutade på 19:e plats i dagens sprint vid ungdoms-OS i Lichtenstein och har nu resultatraden 18-17-19 vid tävlingarna. Jämnhet var ordet!

Lundgren åkte för övrigt ut i kvartsfinalen efter att ha fått prova på motstånd av internationellt snitt. Den här gången i form av en ryska som först kastade sig in framför Lundgren i spåret, rakt över skidorna, och sedan trängde sig samma ryska bryskt in framför Täfteå-åkaren i den avslutande utförslöpan och sedan var Lundgren chanslös att nå vidare till semifinalen. Men, hon har ett uppdrag kvar då hon under fredagen ska köra slutsträckan i den mixed-stafett som avslutar ungdoms-OS.

ooo

Det kördes en Fis-slalom i Idre i dag. Malås Emil Asplund bästa länskille på nionde plats. På damsidan var det sämre bevänt med placeringar, både Bygdsiljums Hildur Karlsson och UHSK:s Alexandra Sjöström brände ur.

ooo

Alexandra Sjöström har dock en riktig höjdare att se fram emot. UHSK Umeå-åkaren är nämligen uttagen till Universiaden, student-OS, som körs i Granada 3-14 februari. Det är

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.