Rikard Grip hyllar IFK Umeådoldisen

Det svenska herr-sprintundret har avstannat de senaste åren. Det har egentligen bara varit den etablerade duon Emil Jönsson och Teodor Peterson som stått för leveransen.

Det finns svart på vitt på att Sverige tappat i slagkraft i statistiken.

Den gångna säsongen nådde Sverige bara fyra finalplatser under hela världscupsäsongen och ingen var i final på VM. Om vi backar bandet till säsongen 2010/11 så tog Sverige totalt 20 finalplatser i världscupen varav 8 pallplatser och då har jag inte ens nämnt de tre finalplatserna vid VM i Holmenkollen och de två medaljer (Hellners guld!) som Sverige tog där.

Som ni kanske vet har nu landslaget lagt om träningsupplägget till den här säsongen. På varannat läger kör sparrar U-landslaget och A-landslaget mot varandra, för att lyfta bredden och även spetsa till toppen. Så här långt (det är ju bara försäsong…) så verkar det vara riktigt lyckat.

Och nu till poängen med det är inlägget. I en artikel på skidor.com så lyfts IFK Umeå-åkaren Erik Silfver fram som en av de som överraskat positivt under sommaren och förhösten.

– Vi är fyllda av revanschlust och ser möjligheten att bygga upp ett nytt slagkraftigt sprintlag. Responsen från de aktiva är mycket bra. Vi tränare ser flera oslipade diamanter på väg framåt med full fart, till exempel Erik Silfver, säger förbundskapten Rikard Grip till skidor.com.

Kul att höra, det ska bli spännande att följa 25-årige Silfver i vinter.

Han fick ju göra världscupdebut den gångna säsongen och tolkar vi Rikard Grips ord rätt så kan det nog bli mer av världscup för Erik Silfver i vinter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.