Måste FIS tänka om?

Det är nu klart att slalompremiären i Levi ställs in och samtidigt ligger skidpremiären i Bruksvallarna om två och en halv vecka risigt till. Är det så att FIS och resten av skidvärlden måste tänka om och koncentrera säsongen ännu mer?

De senaste åren har det varit samma visa, vintern blir allt mildare i hela Europa och man kan inte längre räkna med att det finns nog med snö eller ens minusgrader så att det går att tillverka konstsnö. Det är numer en osäker situation för våra skidåkare som får lägga en hel del tid på att leta efter bra träningsställen som erbjuder snö.

Jag ringde runt till flera av våra länsskidåkare som alla är på jakt efter samma sak: Snö. För de som är med i de olika landslagen finns alltid möjlighet att åka på olika läger och de flesta har därför fått känna på snön den här säsongen, svårare är det för de som ligger just under landslagsnivå och inte har möjlighet att dra iväg till Idre, Trysil eller liknande orter som kan erbjuda snö. Det känns som att rullskidorna får en större betydelse för många längdskidåkare och att de får användas längre in på säsongen. Frågan är vad det kommer att betyda i framtiden?

För att återgå till säsongen och nytänkandet – är det dags för att som skidskyttarna ha längre tävlingssjok och på färre platser när det blir allt svårare att hitta snö? Att utnyttja de ställen som verkligen kan erbjuda bra och fina tävlingsmöjligheter? Tråkigt eftersom skidsporten redan nu är begränsad till ganska få länder och skulle må bra av att spridas mer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.