Tungt i pisterna

Det går tungt för våra länsåkare ute i pisterna.

Maria Pietilä Holmner letar och letar efter slalomformen, men det känns som att det är något som sitter fast. Hon vågar inte riktigt släppa lös och som hon säger ”låta skidorna gå”.

Nu senast blev det en 21:a plats, något som hon inte alls kan ha varit nöjd över. Det känns som att hon är lite lost, när jag har pratat med henne de senaste tävlingarna har hon berättat att hennes åk har känts bra, men tiderna har visat något annat. Att hon åkt FÖR kontrollerat och ”fint”. Fin åkning går ju inte alltid så snabbt dessvärre…

Charlotta Säfvenberg har dragits med en fotskada. Det är ett ligament i foten som har krånglat och hon har inte kunnat åka skidor sedan i november. Nu är hon i alla fall i gång och även om gårdagens tävling inte var något vidare så fick hon komma ut och känna på tävlingspulsen och snön i alla fall. Förhoppningsvis kan hon klättra några placeringar på söndag när det är slalom igen.

För Jens Byggmark och egentligen hela det svenska herrlaget går det inte mycket bättre. Efter tre uråkningar i början av säsongen har det blivit en 17:e, 18:e och 19:e plats för Tärna IK Fjällvindenåkaren som inte verkar få fart på grejerna. Han tar det dock med ro och verkar inte alltför oroad över sin form.

Sammantaget när det gäller alpint så är det rätt skönt med ett mellanår utan internationella mästerskap, förutom Frida Hansdotter och Kajsa Kling så känns de svenska prestationerna ganska bleka just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.