Backstage VM

En 14 timmar lång arbetsdag är över och det blev en spännande dag som slutade i ett enda stort antiklimax – 0 medaljer i den vanligtvis så svenskvänliga grenen sprint. Det är en stor missräkning för det svenska laget.

Jag kan konstatera att jag kanske tippade lite väl mycket med hjärtat när jag satte Teodor Peterson som trea, men att han skulle vara såhär under isen hade jag inte kunnat tänka mig! Nu satte han dessutom, den på förhand rätt givna platsen, i teamsprinten på spel något som är väldigt tråkigt då det framförallt är han vi är här för att följa. Men det är inte helt kört – jag tror att dagens lopp tog rätt hårt på Calle Halfvarsson och han kommer nog inte att orka åka alla lopp. Då teamsprinten är den minst prestigefulla tävlingen så är det mycket möjligt att han väljer bort det. När jag pratade med Rikard Grip under torsdagsmorgonen nämnde han förutom Halfvarsson och Peterson även Oskar Svensson och Emil Jönsson.

Så chansen finns, men den blev rätt mycket mindre efter dagens misslyckande.

Passar på att bjuda på lite ”backstage”-bilder från första tävlingsdagen. Klicka på bilden för att förstora den.

IMG_0871

Dagen inleddes med presskonferens.

20170223_134350

Här samlas alla journalister före och efter tävlingarna. Närmast kan man se Sportens Gunnar Johnsson och Torbjörn Jakobsson

IMG_0866 (1)

Herrarna i rampljuset. Marcus Hellner, Jens Burman och Daniel Richardsson berättar om sina tankar inför lördagens skiathlon.

IMG_0865 (1)

Anna Haag, Ebba Andersson och Charlotte Kalla om skiathlontävlingen på lördag.

20170223_155517

I väntan på åkarna

20170223_160117(0)

Petter Northug på väg genom mixade zonen efter sin kvartsfinal. Han tog sig inte tid att stanna utan skyndade sig till omklädningsrummet

 

IMG_0885

Stina Nilsson fick stanna flera gånger för att förklara sitt fall. Här stannade hon till hos oss i pressfållan.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.