Stick & Virk

En garnomans bekännelser

Gult är fint!

Jag hittade ett alldeles underbart garn i mina gömmor, senapsgult kallas det väl men personligen brukar jag använda termen höstgul. Är mycket förtjust i den här färgen särskilt om den är växtfärgad då den blir ännu mer "skogslik".

Jag har ingen aning om vad garnet heter eller var jag köpt det,  har iallafall konstaterat att det är ullgarn och ganska grovt. Jag änvände virknål nr 4 men kunde lika gärna tagit nån grövre.

Mönstret Mönstret är från ravelry. Originalväskan heter Nordstrom crochet hobo bag och ser ut så här.

Som vanligt följde jag inte mönstret riktigt utan virkade runt med stolpgrupper om fyra.

Jag hittade ett gammalt linneförkläde som jag aldrig använt och det passade perfekt som foder. Ett tag övervägde jag att låna en kompis symaskin men med tanke på att jag ej har "körkort" så sydde jag för hand och blev riktigt nöjd med resultatet.

Kvällen Kvällen tänkte jag ägna åt att klura ut hur jag ska få till dragkedjan så det blir snyggt och sedan saknas bara ett passande band och ett handtag. Tänkte åka till Malå på onsdag och kolla på några loppisar om jag hittar några sjysta väskor med passande handtag. Visst finns det att köpa nya men jag tycker det är mer sport (och sannerligen mer ekonomiskt ) att återanvända.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.