Stick & Virk

En garnomans bekännelser

Fuskpolo

Ja nu har jag snöat in på fuskpolos och det var i grevens då det är vinter här nu.

Den här lilla snutten ska till syrrans lilla tvillingpojke.. Jag har redan gjort en med rosa rand som jag aldrig hann fota (som naturligtvis var till syrrans tvillingflicka men jag är HELT könsneutral jag lovar…..). Jag utgick från ett mönster i boken "Sticka halsdukar kragar snibbar! av Ann-Mari Nilsson, men fick tänka om lite då den skule passa en bebbe. Kragen är stickad i Bambino ull på stickor 2,5.

Den här kommer från samma bok och är stickad i ett urgammalt garn som heter Othello. Det är en blandning a Alpacka, akryl och ull. Det ska bli spännande att se den efter blockning.

Och sist men inte minst världens enklaste fuskpolo.  Garnet heter Cool Flamme och påminner lite om det där garnet som man använder till Åremössan. Det är omväxlande tjockt och tunt ( det är därför det ser ut som om en treåring har stickat).

Jag lade upp 70 maskor på stickor 10 och stickade resår tills nystandet var slut. Jag tänkte bara sy ihop den med några snygga knappar som dekor och sedna är det klart.

Stickor 10 är inte min favvo, det känns som att försöka sticka med två krattskaft totalt otympligt alltså. Men vill man få till någon på minsta möjliga tid så är det idealt.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.