Stick & Virk

En garnomans bekännelser

Sladdlös

Laddaren till kameran har fått fötter så här kommer lite dåliga bilder tagna med videokameran.

288

 

 

 

 

 

 

 

 

 

290

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

289

 

 

 

 

 

 

Jättesjalen är klar och visst blev den fin men lite otymplig….. Sjalen är stickad i Stella Paljett och det gick åt lite mer än 3 nystan. Mönstret kommer från Kreativ Stickning nr 1/2012.

 

 

12 kommentarer

  1. Ann-Charlotte

    underbar sjal!
    Har sökt efter tidningen men lyckas inte hitta den naturligtvis. Den är ju över 1 år gammal.
    Är det möjligt att få köpa en kopia av mönstret från dig?

    • Karin Eriksson (inläggsförfattare)

      Tidningen finns på biblioteket här i Storuman och borde väl finnas på större bibliotek också. Jag tror inte man får sälja beskrivningar eller kopiera ur tidningar heller men jag antar att jag kan skicka tidningen till dig och sedan kan du ju skicka tillbaka:)

      • Ann-Charlotte Blomgren

        Hej igen!
        Vårat bibliotek hade bara tillgång till den på någon bokbuss som far omkring på annan ort. Men jag hade enorm tur för den finns precis nu till salu på en auktionssajt,så jag ska buda på 🙂
        Annars hade ju tidningsbrevväxlingen funkat bra.
        Ann-Charlotte

          • Ann-Charlotte

            Hej igen! Skrev nyss men det verkade inte funka så jag provar igen. Har fått tidningen och börjat sticka, började med den minsta volangen för att se om mönstret funkar. 161 m, men på andra varvet får jag det inte att stämma. Där behövs det 2 maskor till per sida, är det fel på diagrammet eller vad är det jag inte fattar?

            Med vänlig hälsning Ann-Charlotte

  2. Ann-Charlotte

    Hej igen!
    Snälla kan du hjälpa mig? Jag har precis fått tidningen och börjat sticka. Är det något fel på diagrammet? Jag började med den minsta volangen 161 maskor. Alltså 2×40 på var sida om mittmaskan. På andra varvet så ”fattas” det 2 maskor .Det går åt 42 maskor innan mittmaskan men finns ju bara 40. Ska det vara 2 öhpt innan mitten. Jag fattar inget!

    Med vänlig hälsning Ann-Charlotte

  3. Ann-Charlotte Blomgren

    Ursäkta men min fråga fastnar inte på skärmen:-)
    Jag får inte till mönstret, är det fel på diagrammet, verkar fattas maskor .La upp 161 för den minsta volangen 80/per sida 1 mittmaska. Men det fattas 2 maskor när jag kommer till mitten .Ska man verkligen minska 2 maskor i början och 2 på slutet? Det är varv 2 på diagrammet som jag har fastnat på.

    Med vänlig hälsning Ann-Charlotte

    • Karin Eriksson (inläggsförfattare)

      Du har helt rätt jag hade också det problemet (glömde nämna det i inlägget vara bara glad att jag var färdig). Jag vet inte om jag är värdelös på att läsa diagram eller om de gjort fel i tidningen. Jag löste det med att bara göra 1 intagning i början och slutet men det kommer även fler varv som man måste korrigera eftersom. Tappa inte sugen, huvudsaken är att maskantalet stämmer med varandra när man ska sticka ihop volangerna.

      • Ann-Charlotte

        Hej och tack snälla du för att du svarar!
        Det måste vara diagrammet, jag har stickat annat från denna tidning förut och det har alltid varit något galet. Jag har räknat och räknat och får det inte att gå ihop. Jag gör som du , en intagning i början och slutet. Blir nog lättare att korrigera vartefter volangen växer fram, snopet bara att det ska krångla från start 🙂 Tack än en gång för din hjälp och ursäkta för mina desperata förfrågningar. Jag antar att du kanske måste godkänna inläggen innan de syns på skärmen ? Dottern sa det, jag har ingen aning.

        Med vänlig hälsning Ann-Charlotte

        • Karin Eriksson (inläggsförfattare)

          Det stämmer att jag godkänner och efter det syns de på bloggen. JAg fick alla tre kommentarer idag så det har nog varit nåt vajsing. Hoppas det går bra med volangerna och att jag får se en bild när det är klart!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.