Stick & Virk

En garnomans bekännelser

En liten vårtröja

001

 

 

 

 

 

 

 

 

002

 

 

 

 

 

 

 

 

003

 

 

 

 

 

 

En ganska rejält modifierad Osloanorak. Jag stickade på stickor 4 istället för 5 och struntade i att göra längre bak. Jag började med 80 maskor istället för 92 då jag tyckte att den förra blev för vid. Den här är stickad i samma garn som den förra, Ida från Svarta Fåret. Igår var jag på RA:s och hamstrade rejält, jag vill ju inte att det ska ta slut…..

Planen är att sticka en likadan anorak till storasyster men i vitt och blått. En babyfilt ska det också bli, en riktigt gosig vit historia.

Sedan måste jag bara få spy lite galla över den här bloggen. Hur jag än försöker flytta bilder och snygga till avstånden så hamnar de huller om buller. Det kan se jättebra ut då jag gör inlägget men när jag förhandsgranskar är det milsvida avstånd. Jag skulle gärna vilja förstora bilderna men då blir de bara suddiga. Hoppas ni håller tillgodo iallafall jag gör mitt bästa att det ska se ok ut…

3 kommentarer

  1. Karina

    O vilken sötnos, blir nästan sugen att göra en. Bloggen ser bra ut så du behöver inte oroa dig för det men det är ju irriterande att inte kunna göra vad man vill

  2. carina

    Hej håller på att sticka Oslo annorakken men förstår inte riktigt vad dom menar i mönstret.
    Tänkte fråga om du kan tala om vad dom menar så jag kan sticka klar den?

    Fell i sidene etter 5 cm, og deretter hver 5. cm ved å strikke en runde slik 3 ganger totalt:
    Strikk 1 maske rett, strikk 2 masker rett sammen, strikk til 3 masker gjenstår før MM på den andre siden, ta 2 masker løst av (én og én maske av som om du skal strikke dem) sett dem vridd tilbake på venstre pinne, strikk 2 masker vridd sammen, strikk 2 masker rett, strikk 2 masker rett sammen, strikk til 3 masker gjenstår på runden, og strikk 2 vridd sammen på samme måte som før MM i den forrige siden, 1 rett.

    Med vänlig hälsning Carina

    • Karin Andersson (inläggsförfattare)

      Oki jag ska göra ett försök;

      Avmaska i sidorna efter fem centimeter och därefter var femte centimeter genom att sticka detta varv totalt 3 ggr: sticka 1 rät maska, sticka 2 räta tillsammans,sticka tills 3 maskor återstår före märkmaskan på andra sidan, lyft 2 maskor en och en som om du ska sticka dem, vrid dem och sätt tillbaka dom på vänstra stickan, sticka 2 maskor vridet tillsammans, 2 räta maskor, 2räta tillsammans, stickar tills 3 maskor återstår, och sticka 2vridna tillsammans på samma sätt som förut, 1 rät.

      Hoppas det hjälpte dig lite iallafall!!

      Mvh Karin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.