Yenney

På min sommaräng

Då var det sommarlov! Gu si skööönt (som brorsan brukar säga)! Eller? Ja, vi får väl se, har en känsla av att det kommer bli mycket sena kvällar o sena mornar för oss alla så någon tid för oss själva (jag o Patrik) kommer vi nog inte få så mycket av. Patrik blev ju arbetslös idag men han har redan stora planer, tycker väl lite si o så om dom men vi får väl se hur det blir. Vill inte berätta något i nuläget. Annars ser vi väl ut att ha saker att fylla dagarna med ändå.

Blev ju tyvärr en regning skolavslutning o det gjorde ju inte att Evelyns vita skor blev lättare att hålla rena. Tvättade dom med såpa när vi kom hem så kanske hon kan ha dom på bröllopet oxå. (Ja, inte vårt bröllop men Patriks äldsta syster ska gifta sig i sommar).

På kvällen lurade jag ut en kompis på motionsbingo, ja det var ju ingen bingo, står iof på vk "varje onsdag fram t o m v 24" men det var ju insatt på 15/6 så det var lite dåligt tycker jag! Har för mig att det var så förra året oxå, att det stod att det skulle vara men det var inget. Men vi fick oss en promenad ändå, gick ner till rödviksberget o runt ner till rödviken sen fick jag se deras nya fina altan. Själva har vi tagit bort det uppruttnade staketet på vår altan, mer har det inte blivit. Sen gick jag hem till mamma för att skriva ut en sak men blev kvar där några timmar. Är skönt på ett sätt att vi börjat med tillägg för då kan jag vara bort några timmar om jag vill.

I mån var jag oxå borta några timmar på kvällen för då följde jag med morfar ut till Bredvik efter jag varit på styrelsemötet i of. Det var så passande för jag hade lånat morfars bil o skulle åka hem men ringde brorsan o hörde var dom var o då var dom snart i of (dom hade varit upp till stugan) så då väntade jag där tills dom kom o följde med till Bredvik. Dom har fått det väldigt fint i huset, bra smak har dom. 🙂 Magnus o Veronica alltså. Satt o surrade en bra stund med Veronica medan Magnus o morfar höll på med harven dom tagit ner till traktorn. O påväg därifrån gjorde jag en deal på en gungställning som vi ska försöka få iordning nu så barnen kan börja använda den. Nog för att vi har nära till lekparken men jag vill inte att Elvin ska gå dit själv, men ibland följer han med Evelyn. Han är duktig som sällan lämnar gården, så jag vågar släppa ut honom själv. Det är bara ibland han följer efter Evelyn men springer hon ifrån honom så kommer han tillbaka.

Idag såg jag Evelyn skjutsa på cykeln så då fick hon komma in o inte gå ut nå mer på kvällen. Ibland måste man visst vara övertydlig med barn. Tidigare har hon velat skjutsa Elvin på cykeln men vi har sagt nej o nu när jag sade till henne så sa hon såklart: jamen du sa ju bara att jag inte fick skjutsa Elvin o en annan. Men då tänkte hon att det kanske kunde gälla en tredje. Så nu hoppas jag att hon inte gör om det någon fler gång. För nu uttryckte jag iaf att hon inte får skjutsa någon alls.

I tordags var sista gången på kyrkstugan för i vår o jag gick som vanligt dit. Förstår bara inte att det ska ta 2 h att göra sig i ordning o ta sig iväg. Visst är det bra med motion när det är bra väder o så men jag börjar vara en aning less på att vara utan bil nu!! Men jag är imponerad över att Elvin gick ända hemifrån o upp till kyrkstugan utan att han tyckte det var det minsta jobbigt. Annars brukar han ju vilja åka på brädan bara man ska gå till dagis. Jag brukar försöka avleda honom så han har gått några gånger från dagis.

Han gillar maskrosor väldigt mycket ("underbara" brukar han säga om dom o andra blommor) vilket jag tycker är mindre bra för det blir bruna fläckar på kläderna o jag får inte rent dom (så om någon har något bra knep att få bort maskrosfläckar kan höra av sig).

Idag har barnen varit med morfar på tivolit här, dom hade väl fått åka 5 ggr var men Elvin var väl ändå inte riktigt nöjd. Evelyn hade åkt den största karusellen med några hon inte kände, hon hade bara gått o satt sig som jag förstod men då är hon ju inte buskablyg heller. Hon tar alltid kontakt med barn när hon är i lekparken el andra ställen. Dessvärre får hon väl inte alltid gensvar, t ex om det är äldre barn. Som för några dagar sen när vi var i kommunlekparken så kom det ett gäng äldre killar, skulle tippa att dom var i 13 års åldern, då var hon påväg att springa dit men då skulle vi åka hem. Tror inte dom skulle uppskattat att ha en sjuåring hängande efter sig. Hon hängde efter några tjejer i den åldern där för några v sen oxå.

Nä, kanske man ska gå i säng så man orkar upp till skogsnolia imorgon. Fick ju barnbidraget tidigare än väntat. Stod på utbetalningsavin från fk att pengarna skulle finnas på kontot 06-20 men jag fick dom tydligen tidigare. Patrik träffade en familj på affären o dom hade inte fått in barnbidraget så verkar vara olika när man får det. Men jag får ju alltid pengar när jag behöver dom. O Patrik hoppas som vanligt på regn imorgon. För han tycker inte vi ska slösa bort pengar på att åka dit. Ska få låna morfar bil iaf. Sen får vi se om vi får låna någon bil på sön för då är barnen bjudna på kalas hos sin kusin i Umeå. O några timmar innan samma dag är Evelyn bjuden på kalas.

Tyvärr är både jag, lillan o Elvin förkylda så får se om det blir vare sig Nolia el kalas. Det är ju så typiskt att man ska bli förkyld nu när sommaren nyss börjat. Lite snuva gör väl inte så mycket men Elvin har sån besvärlig hosta. 🙁

Såhär fin var Evelyn på skolavslutningen:

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.