Yrkesgymnasiet Umeå

Vill du bli frisör?

Är din högsta önskan att bli frisör med egen salong, att få göra enastående frisyrer till vardag och fest, eller att skapa nya trender? Vill du ge utlopp för fantasi och skaparglädje, vara kreativ och arbeta med dina händer? Då är Hantverksprogrammet inriktning frisör något för dig!

Du lära dig klippning, frisyrdesign och kundservice, hårvård, frisörkemi, permanent- och färgförändrande behandlingar. Brudklädsel, färg- och stilanalys samt stilhistoria är andra kurser som också ingår i utbildningen.

Under årskurs 1 är undervisningen inriktad på hårvård. Du lär dig schamponera och föna, lägga frisyrer på curler, grunderna i klippning och permanent. I årskurs 2 börjar vi med färgning och långhår och ökar svårighetsgraden på det vi påbörjat i ettan. Under årskurs 3 fördjupar du dina yrkeskunskaper.

De frisörtekniska ämnena är både praktiska och teoretiska. Kundbehandling och service ingår i utbildningen och genom samarbete mellan skolan och näringslivet (nationellt och internationellt) skapar vi en god grund för ett arbete som motsvarar yrkeslivet.

Vi har Öppet Hus imorgon kl. 14-16 på Järnvägsallén 24. Välkommen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.