Yrkesgymnasiet Umeå

Välj Yrkesgymnasiet: Anledning # 9

Gemensamma ämnen (600 poäng)
Alla läser de gemensamma ämnena. Många av de här ämnena har en praktiskt inriktning mot ditt program. Alltså, går du Byggprogrammet så räknar ni på byggrelaterade problem när ni har matematik. Läser du till fordonsmekaniker så används t ex manualer på engelska under engelskalektionen.
 

 

Karaktärsämnen (400-1100 poäng)
Detta är yrkesämnen som kan variera mellan 400 och 1100 poäng beroende på program. En del av dessa poäng kan du tillgodogöra dig ute på en arbetsplats. Läs vidare på nästkommande sidor vilka karaktärsämnen som hör till ditt program.

Individuella val (200 poäng)
Du gör ett individuellt val för att komplettera din utbildning med en fördjupningskurs. Kanske har du en entreprenörsådra och känner att du skulle vilja lära dig lite företagsekonomi, eller så vill du komplettera med något ämne som underlättar högskolestudier i framtiden.


 

 

 

Inrikningsämnen (500-1200 poäng)
Här får du specialistkunskap om just ditt yrke. Kan variera mellan 500 och 1200 poäng. Läs vidare på nästkommande sidor vilka inriktningsämnen som hör till ditt program.
bild

Gymnasiearbete (100 poäng)
Gymnasiearbetet är ett projekt du själv ansvarar för med hjälp av skolans lärare och handledare. Arbetet ska sammanfatta din utbildning och kan vara under företagsliknande former.
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.