Bästa gruppspelsmatcherna

Nu är det bara några få dagar kvar tills yranfredagen går av stapeln. På fredagen så brukar det ju i regel vara lite lägre kvalité på matcherna och högre kvalité på utklädnaderna men jag tänkte ändå göra en sammanställning av matcher man kan se om man är sugen på lite bra brännboll på fredagen.

09:30

Bana 12: Vi är bäst i Medvind – SKS

Förcupens succelag mot 2013 års finalister. En match där Medvind är storfavoriter men på två slag kan allting hända. Kommer man tvåa i den här gruppen kan man kyssa sin seedningsplats adjö då man stöter på BK Rel i seedningsmatch.

Det är också den enda matchen som känns spännande i första omgången. Kikar man igenom listorna efter lag som verkar bjuda på lite show så kan man väl tro att ”One Hit Wonders” på bana 16 kanske bjuder på nå härliga outfits. Jag tänker mig lite Las Ketchup dans mellan konerna och en MC Hammer kopia som bjuder på lite härliga moves. Det är dock rena spekulationer.

13:00

Bana 12: Bränn inte Bullen – BCZ

Det här är matchernas match på fredag, ska man välja att se en match så är det denna. Jag förväntar mig ett högt tempo med mycket flacka slag, kanske att Arken bjuder på en innovativ 10-meters nyhet också.

Även här så finns det bara en match som på förhand verkar vara bra brännbollsmässigt. Däremot så finns det desto fler lag som verkar kunna komma med bra outfits.

Vi har till exempel en grupp (bana 25) med lagen Pink Perfect, De fula penetrerarna, Big Booty Bitches och Ninjacats. Vet egentligen inte hur det kommer se ut men verkar vara en brokig skara. Utöver det så har vi Best in show vinnarna Fat Smoking Hobbits på bana 32 och The minion squad på bana 29.

16:30

Bana 12: Kom till sekretariatet – Västteg Klass 3B

Som ni ser så har arrangörerna tänkt efter och lagt de intressantaste matcherna på finalbanan. Kom till sek med ett vasst utespel möter rutinerade Västteg. Den här matchen är otroligt svårtippad, tittar man på maratontabellen så borde det vara en enkel seger för Västteg men de tappade Alicia till Salming under offseason och om de inte föryngrat ytterliggare så borde de ha en skaplig medelålder vilket kan vara en nackdel då man spelar med två slag där tempo är viktigt. Jag tror nog att Kom till sekretariatet tar hem det.

Bana 16: Kontroll – Högst är större än längst     Det visade sig att Kontroll hade blivit lottade in på fel tid och de kommer därför inte att möta Högst är större än längst.

Kontroll som tappat Hampus och har synts lite mindre på ängarna i år än tidigare år får möta rutinerade Högst är större än längst som har varit med i många år och som kanske största merit är att slå ut BK Rel i 8-dels final. Det här är två lag som är kända för att slå högt och långt och jag tror att de med minst misstag i utespelet kommer plocka hem en seger här.

Bana 20: Burnouts – Herman och Hans Hund

Burnouts (FAMA) som varit aktiva under försäsongen och slagit både BK Rel och BCZ jagar en seedningsplats. Förra året föll dom mot Dom Röda i 32-dels final efter en välspelad match och med deras nyfunna tändning så tror jag inte att de kommer släppa denna relativt enkla chans att plocka hem en seedningsplats. Finns en chans att jag underskattar HoHH som varit seedade 3 år i rad och har seedningsplats 11 som bästa placering efter att slagit ut Ö-vik Red Socks 2012. Men jag tror ändå att Aron och Brändströms i Burnouts kommer plocka hem tillräckligt med poäng för att knipa en seger.

Bana 11: Plakat Pirat – Estamos

Kanske inte riktigt samma höga kvalité som i de två matcherna ovan men jag tror det kommer bli en jämn batalj som kan bli rolig att se. Plakat har visat under försäsongen att de är ordentligt laddade och är det laget med flesta slides/dives in över konerna. Ibland funderar man nästan om de går efter devisen ”JAG VAR I LUFTEN!”, men självklart så vill de bara korsa med bröstet så snabbt som möjligt. Kul att se lite inställning! Estamos är ett gäng som varit med ett tag och varit uppe i 8-dels final 2 gånger samt seedade totalt 7 år. Senaste gången de var seedade var 2007 då de åkte ut i 8-del efter att ha slagit Suger som Wettex.

Bana 23: Smashboosters – SMBK

Smashboosters som blivit kraftigt försvagade efter att ha tappat både Olov Bylund till Salming och Simon Hansson till BK Rel får gå upp mot ett bollskickligt gäng idrottsspelare som kanske inte tränat ihjäl sig (vad jag vet). SMBK eller SlagsMålsBollsKlubben (som jag antar syftar på bitpop bandet Slagsmålsklubben) har varit seedade förut och jag mötte dem med Jul igen i gruppspelet då det fortfarande var 2-slag icke bränd. Då var de livsfarliga eftersom de varvade omedvetna dubbelmissar med riktigt rejäla hissar. De blev seedade 2012 men tappade sin seedning redan nästa år. Jag förväntar mig nog en seger av Smash här men tror det kan bli en jämn match!

Tiden 16:30 är så späckad med bra matcher att spexlagen får komma i andra hand, ni kommer nog se de strosa runt på ängarna!

Lördag 08:00

Om någon ur publiken mot förmodan är uppe så här okristeligt tidigt så är det ju ett säkert kort att Pyrro spelar.

Bana 10 & 17 Pyroman på Plan – Peace Paus

Jag vet egentligen ingenting om Peace Paus utan förväntar mig nog att Pyrro plockar hem den här segern relativt enkelt. Upp till grabbarna och tjejerna i Peace Paus att motbevisa mig.

Bana 11 & 12 Tesa Tejp – Sigges gossar

Tesa tejp som har tagit sig till kvartsfinal totalt 5 år av sina 16 som seedade går upp mot Sigges gossar som varit seedade till och från sedan början på 90-talet (seedade 17 år 1990). Logiken säger att Tesa tejp borde ta den här men man vet aldrig. Det är dessutom inget smörgåsbord av bra matcher som spelar den här tiden så är man på ängarna är det här ett bra alternativ.

 

 

För att sammanfatta så kan man säga att all action är samlat till 16:30 tiden förutom Bullen – BCZ. Se till att njuta av gruppspelet till fullo nu oavsett väder.

7 kommentarer

  1. Kapten Plakat

    Om jag inte har sett fel på fjolårets gafflar så vann peace pause mot pyrro i gruppen ifjol.

    När spelar Harlem Globetrotters? Det är ju gamla Visst är det fint att älska med rödhåriga, och de borde ju bjuda på show, särskilt med det namn de har 😉

  2. Selle

    Vi har kollat på lottningen och ställt in oss på att möta KonTroll i gruppen. När man nu tittar på schemat så är KonTroll flyttade till en annan tid och annan grupp. Vad är det som händer som gör att lag flyttas efter att lottningen är gjord? Som det ser ut nu slipper vi ett seedat lag i gruppen men å andra sidan får vi en svårare väg än vi hade tidigare och ingen möjlighet att vinna mot KonTroll och ta ”deras” väg till slutspelet.

    /Högst är ALLTID Större än Längst!

  3. Rambrink

    KonTroll spelar inte klockan 16:30.
    Dom spelar kl 13:00 på bana 14.
    Ett misstag skedde vid lottningen och de är nu fixat.

  4. Selle

    Okej, kan ju vara bra att kommunicera vad för slags misstag det var isf. Annars blir det lätt att tro att det sker en lottning som man sedan ändrar på. Blir knas när man får ändrade förutsättningar helt plötsligt.

    • Rambrink

      Vi var anmälde att spela Fredag kl 13 men hamnade med lagen som skulle spela Fredag kl 16:30.
      Inte mer än så, rätt ska vara rätt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.