Bra gruppspelsmatcher!

Jag har nu hunnit scanna igenom lottningen och tänkte försöka ge er en guide till de mest sevärda matcherna. Håll till godo!

Torsdag 17.00:


Tidens mest sevärda grupp:
Bana 18: Dom Röda, Alf Purde och Allstar

En grupp med tre lag som alla kan spela brännboll. Purde och Dom Röda har mötts ett otal gånger förut och jag har ett särskilt starkt minne från då dom möttes i slutspelet på bana 7. (Nere vid dammen). Purde har spelat som innelag och efter bytet så ligger Dom Röda pyrt till och är sista slagare och ingen på tredje kon. Slagaren får till ett mediokert slag som man inte hinner två på, men Adde tar världens vidaste kurva då han rundar kona 3. Purde missar brännaren så han måste kliva av plattan. Brännaren sträcker armarna upp i luften och tjoar å jublar, under tiden så kommer Adde smygande ur vassen ner mot dammen och, till kostnad av en sträckt baksida, tar han sig in och slår därefter in 3-4 slagare. Dom Röda rullar sedan runt och vinner matchen. Oklart när det här var men jag gissar mellan 08-11 typ.

Purde har varit seedade ett antal gånger och Allstar är ett nytt lag som verkar ha tränat hårt inför årets yra (åtminstone om man tror på insta). Kan nog bli många bra matcher i den här gruppen!

 

Andra bra matcher:

Bana 19: Carpe bollen mot Vamos a la playa

Kanske inte fullt lika stora namn men Carpe bollen har synts mycket, i fina röda tröjor, på ängarna och Vamos är ett gäng som varit med ett tag. Kan nog bli en jämn kamp mellan dom två!

 

Sen finns det inte mycket mer spännande än så att se på torsdag. Så ta med er stolen och bänka er mellan bana 18 och 19 (Som tyvärr är på olika sidor av bäcken)

 

Fredag 09:00

 

Tidens mest sevärda grupp:

Bana 7: Hawaii Rainbow Warriors mot Booyaka BK

Booyaka BK, eller folkets lag, måste stå som klara favoriter i den här matchen men HRW är inget strykgäng utan kommer tvinga dom att spela för segern.

Riktigt fattigt med bra brännbollsmatcher här om jag ska vara ärlig. Är man lite trött efter Urock så kan man gott ta lite sovmorgon.

 

Fredag 12:30

Tidens mest sevärda grupp:

Bana 21: Lilla gruppen, Årsmark, Burnball is the new baseball.

Lilla gruppen måste ses som favoriter men Årsmark kommer bjuda upp till kamp även om de aldrig varit seedade förut. Burnball is the new baseball var med i de flesta sommarcuperna men de har tappat två av deras tongivande spelar till Dom Röda respektive Kom till sek så tror de kan få det lite tungt. Men ett laddat lag som kan spela. Lilla gruppen som varit seedade 9 år är det inte i år, så även i denna grupp går endast en vidare.

Andra bra matcher:

 Bana 1: Team Skogma och Purple Cobras

Purple Cobras med ett par riktigt vassa spelare mot Team Skogma som var med på förcupen och snodde en match mot Hög Kontroll som sedan gick hela vägen till final. Skogma visade sig vara rätt ojämna men kan leverera på en bra dag! Bara ett lag som går vidare från den här gruppen så allt står på spel då dom möts vilket borde tvinga fram lite offensivt spel.

Bana 17: Hermii vänner

Dom möter väl egentligen inget spännande och kanske inte kommer bjuda på den vackraste brännbollen. Men har man spelat i alla yror så är man värd att nämnas.

 

Fredag 16:00

Tidens mest sevärda grupp:

Bana 8: Bränn inte bullen och Pyroman på plan

Här kan det bli livat! Både Bullen och en Pyroman på plan brukar ha stort publikstöd och räkna med att se flaggor vajandes i luften, ramsor som sjungs om olika vantar, ölburkar lite här och var och bra brännboll på plan. Bullen är stora favoriter här så kanske inte blir en nagelbitare men underhållande!

Andra bra matcher: 

Bana 13: Esox och Kom till sekretariatet

Två lag som varit med i evigheter. Esox har varit seedade 19 (!) år men tappade förra året Knutsson till Rel vilket gör att de är snäppet svagare än tidigare år. Kom till sekretariatet har varit seedade 13 gånger sedan 2002 vilket inte är fy skam det heller! De har dock inte lyckats seeda sig de senaste två åren så måste hålla Esox som favoriter.

Bana 4: Peace Paus och Några från laget

Peace Paus som lyckades slinka in på seedningen 2014 mot Några från laget som är ett gäng innebandyspelare som tidigare spelat i bl.a. Kontroll och Dom Röda. Ska bli intressant att se vad de presterar!

Bana 7: Kenya Bridgeklubb och Suger som Wettex

Två lag som varit med länge, men de verkar utvecklas åt olika håll. Kenya har varit seedade 4 av de 5 senaste åren medans Wettex endast varit den en gång. Så Kenya måste ses som klara favoriter här.

Bana 10: Hvorte Hvar och Hjärnsläpp.

Hjärnsläpp har inte varit seedade sen 2010, tappet av Jeanette och Stefan till BK Rel och Jukka till High Rise kändes ordentligt. Men i år är kanske året då de kan sno tillbaka en seedningsplats mot Hvorte Hvar. Vi mötte Hvorte förra året och de slog riktigt stabilt så Hjärnsläpp måste spela på topp för att lyckas.

 

 

 

 

 

10 kommentarer

  1. Purple Cobras

    Vill ännu en gång påpeka att Purple Cobras inte har något med Rouge (Lokal) att göra! Vi var med och startade Lokal och valde att göra vårt egna lag som vi spelade med tidigare ett par gånger innan ens Lokal. Blev ett lag! ????Men mycket står på spel!

  2. JörgenBoston

    Nationaldagscupen går i år lördag 10 juni, start 9.30. Max 16 lag. kostar 350/lag. Anmälan till 070-2730064(med lagnamn) senaste torsdag 8 juni 23.59. Parisare, dryck och kiosk till försäljning. Vi dömer varandras matcher som vanligt. Obs time out 30 sek kan tas när som helst under matchen en gång. + 1 p om man startar inne. Pris till finallagen( ev brons om 15 lag.) Plats: ängarna vid bron nedre delen som vanligt, final på bana 15.
    JN

  3. JörgenBoston

    6 lag nu. Sedan ringde 2 tjejer från Kontroll som vill spela cupen då Kontroll inte får ihop lag. Om ni saknar 2 tjejer till ert lag kan ni kontakta mig vid anmälan.

  4. JörgenBoston

    BK mIx, Salming,Svinto,Kenya,Pirat, Fjöl av. Lokal, En salig blandning och Yörgenligan. 9 lag innebär 4 matchgaranti.
    Fika och parisare till försäljning som vanligt. Start 9.30.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.