Robert Salomonsson Ordförande Företagarna i Västerbotten

Näringsliv och företagande

Folkomröstningen hotar tillväxten

Efter att ha varit med på debatten i Lycksele på onsdag kväll kan man konstatera att debatten till stor del handlar om begreppet likvärdig sjukvård. Det är helt klart att man har väldigt olika uppfattningar om vad begreppet innebär och det känns som om det är den gordiska knuten. Likvärdig vård säger landstingspolitikerna och Dorotea och Åselebor har inte riktigt samma uppfattning.

En aspekt som inte har kommit fram i debatten är hur turbulensen påverkar framtidstron och bilden av inlandet som tillväxtområde.
Hur mycket är det värt?

Det är svårt att  påstå att senaste årets turbulens inte har påverkat synen på Västerbottens inland negativt. Hur värderar man sådant?


Vi har frågat företagare i länet och av 260 som svarat så har 80 % ansett att förändringarna i Dorotea och Åsele är skadligt för deras verksamhet. Bland de som inte är verksamma i Dorotea eller Åsele var siffran 60 %.
Det kan vara så att på lång sikt så spelar det här ingen roll för utvecklingen i berörda kommuner men det kan också vara så att det är droppen som får bägaren att rinna över för många företagare eller företagarämnen.

Omröstningen handlar inte bara om kronor och ören, det handlar om politiska signaler och i det här fallet verkar man ha misslyckats kapitalt med att hitta en lyckad och förankrad lösning.

Hoppas omröstningen får ett högt deltagande och ett tydligt besked, i annat fall så har det varit ett fantastiskt slöseri med pengar och bara skapat negativ publicitet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.