”Sjukhusmaten” om man nu får kalla den mat ….

 Ja den eviga följetongen om maten på landstinget. Jo det är Medirest som tillverkar det de vill kalla mat men faktum är att det är under hård kritik för smaklöshet samt oaptitligt utseende. Utseendet kan vi alla dock säga att det är högst subjektivt men smaken är vi alla rörande överens om att den är under all kritik. Det finns ingen smak eller känsla i maten! Och bara för att det är instutionsmat behöver den inte vara rent dålig.

Sedan vill jag ta upp en annan sak: Att Medirest slutat använda lokala råvaror och nu mera köper sina ärtor t.ex. från Skåne …. vilket miljötänk är det …. samt hur ser näringsinnehållet ut på en potatis som kokas 100mil här ifrån för att sedan kylas och läggas i lag för att sedan ljumnas på under paketerings processen och kylas igen för att sedan värmas i mikron på avdelningarna ( efter en transport dessutom som inte är kyld ) det känns märkligt och rent ut sagt konstigt. Kan Medirest som har all den erfarenhet de skryter med på sin hemsida verkligen inte ens koka en potatis ??????

 

Jag blir förbannad då man hör och ser detta missbruk av landstingets pengar! 60 kr per paket mat det är inte små pengar direkt då man talar om dessa mängder. Det känns mer som bedrägeri än att man levererar en produkt som skall hålla måtten för upphandlingen.

Då jag smakat dessa rätter så slås jag av en mycket dålig produktutveckling då köttsafter klumpas och skär sig med såsen som inte kan vara gjord i år i alla fall, utan nån form av massproducerad dynga från vad som måste vara tillverkad av den som la det lägsta budet i upphandlingen.

 

Frågan är blir man frisk av dåligt näringsvärde och smaklös mat ? 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.