Tigersmör med rostadvitlök.

Av , , Bli först att kommentera 0

Recept:

På Världens godaste smör till tex fläskfilé…

 

250g smör

2 msk Tigersås ( står oftast vid fonder eller vid soya och sådana saker i butiken )

1 msk worcestershiresauce

4 hela vitlökar ( solo eller kinesisk )

paprika pulver ca 1 tsk

Salt, peppar och curry

Smält 50g smör så det får en lätt knäckig lukt och smak, lite brunaktig. Låt svalna något. tillsätt resten av smöret i en bunke.

ställ in vitlöken i ugnen på ca 200 grader i ca 5-10 minuter man ser att en sockerlik vätska kommer ur toppen och man känner att de är mjuka. ( Glöm inte att sticka ett hål i skalet annars kan ni få en vitlöksglaserad ugn. mosa vitlökarna med salt och kryddorna till en pasta. Blanda allt i bunken och vispa med elvisp tills smöret blir glansigt och fluffigt.

Servera! ( det som blir över kan frysas. tips rulla in det i plastfolie )

Kanon gott !

Den sågningen fick träffar..!

Av , , Bli först att kommentera 1

Oj vad roligt då man kollade in statistiken på sågningen av Le Garage eller som många faktiskt säger igen Garaget. Kändes riktigt kul med lite kommentarer och igenkännande berättelser som kom efter Blogginlägget.

Det visade också att det finns ett sug efter lite uppföljning och det kommer både återbesök och nya besök. Dumpa gärna in lite förslag på ställen…  Hoppas bara de har bättrat sig innan det för en sådan måltid till kan gärna få dröja både två och tre år till eller faktiskt aldrig återkomma. Så återbesöket kanske får vänta till sommaren i alla fall. Sedan tror jag sambon blir svår övertalad.

En rekommendation för dagen är Ica Maxi och köpa Lammrostbiff de säljer den för 99 Kr / Kg mycket bra pris och mycket gott. slank ner fint i helgen!

Recept finns på Bloggen.

Le Garage ( Skandal )

Av , , Bli först att kommentera 1

Var på Krogen Le Garage som borde heta bara Garaget för maten, nej vänta nu vi ska ta det från början…

 

Le Garage:

Vi möttes av en fin lokal med ett varmt välkomnande av den ser vitrisen som jobbade där. Sen gick det utför.

När vi satt oss ner,slog det oss att man dukat med vad som såg ut som en kökstrasa.. vi skojade lite om det och sedan slog det oss då vi vecklade ut den att det var kökshanddukar som servetter. ( bild kommer ) Pinsamt fult och oanvändbart. som att torka sig med gammal kökstrasa.. Billigt

Vi fick menyer som var kaffefläckar på och ALLA menyer var smutsiga. Jag hade aldrig sagt något om det om de inte utgav sig för att vara en Fine Dining Restaurang med en lite twist av Bistro som lyste med sin frånvaro för den delen. ( bild kommer )

Sen fastnade vi för en entrecote med café de paris smör och bakad tomat med parmesan och citron slungade "lant pomfrites" . Det poängterades i menyn att det var en Nyhlen Hugosson köttbit (sponsrad eller.. ) jag ställer mig högst frågande till varför i hela fridens man lyfter fram att man kan köpa den i alla butiker i norden. ( ja, ja  jag vet att man inte kan köpa den överallt  men det är inte långt ifrån, statoil kanske inte lagerför den men .. ) Varför inte lägga fram en fin krav  köttbit eller något som ligger i tiden.Men nog om det…

Då serverades bröd, fick ett långt ljust hårstrå i mitt bröd eller det kan ha varit i det som liknade smör, så av det lilla som jag smakade av brödet så var det jätte gott men man blev inte sugen att äta upp det, speciellt efter att man såg den långhåriga kocken som hade rätt lik hårfärg som dessutom stoppade fingrarna i en gryta och sen i munnen för att sedan endast torka av dem på en kökssläng ( Handduk ) och fortsätta jobba som inget hänt, konstigt att inte kökschefen som själv såg detta inte kommenterade det.

Det ENDA som höll oss kvar från att kliva upp och gå var vid detta laget servitrisen som varmt och vänligt underhöll den annars ganska tomma salen.

Då varmrätten ankom: Som dessutom vid i princip tom restaurang tog närmare 40 minuter att anlända, då vi dessutom var första gäster att beställa vilket är på tok för länge. En så liten köttbit tar inte många minuter att laga medium,  ja för att säga det milt så var man förväntansfull inför att denna köttbit borde vara något så fantastiskt underbar med tanke på tiden och att det var 2 kockar på jobb. Ack vad vi bedrog oss.

Maten var knappt ljummen, smöret kunde likagärna heta Fryst currysmör från Coop, köttet var av Jätte dålig kvalitet ( Bild kommer ) och smakade.. ja, inget, pommesen smakade salt, jätte salt och en tomat med roten kvar som smakade ljummen tomat… Ingen höjdare direkt. Hade inte ens betalat om det inte var för att än en gång notan räddades av en samma trevliga servitris. Och man känner sig ganska lurad då man betalat 265:- för detta…..

Och efter detta kan man säga att svaret på om vi ville ha dessert vara ett ganska snabbt nej tack. Vi var båda helt otillfredsställda av en måltid som lovade mycket men levererade INGET. Jag törs nästan lova att denna restaurang kommer att gå till likvidering innan september om ingen med lite organisation tar över.

Menyn reflektioner: Dåligt skriven och det fanns inget på den…  i princip var det korv och mos, en fisk och entrecote med en dessert meny som var ost och en cremé brulé. Fattigt.

Nej Kasta inte bort era pengar! Gå på Rex eller Lottas eller varför inte Frasses.

Pizzeria Ängen

Av , , Bli först att kommentera 1

Följetång Ängen:

 

Jag och sambon var på Ängen för att testa deras pizzor.

Tyvärr måste jag säga att ingen av oss åt mer än ett par tuggor… Det var så mycket rosmarin i, att det dagen efter rapades rosmarin. Och då skall det tilläggas att jag gillar rosmarin.

Och att vi båda åt rosmarinsky till våran middag i helgen och det var supergott så det hade inget med rosmarinet att göra, bara totalt fel på så många nivåer.

Sedan måste jag får fråga varför inte pizzerior kan använda riktig skinka i stället för den Spam liknande smörjan vissa kallar skinka. ( Spam amerikansk kött blandning som ej enligt mig får kallas nått annat än Spam ) Det finns dock undantag skall tilläggas.

Dock skall detta tas som en högst personlig åsikt som allt annat på nätet, men vi kommer inte att handla där mer.

 

 

Pizzerian Svalan.

Av , , Bli först att kommentera 1

De har enligt mig oslagbart bästa rull kebaberna i stan.

Många olika som tex Rull kebab hawaii, Med en ypperlig sås med annanas i. Ett måste för Rull-älskare. Sedan skall nämnas att det alltid är snyggt och prydligt i köket även om de har mycket att göra. Och det känns alltid lite skönt med en pizzeria som har öppet kök så man ser vad som försegår. Sedan så känner jag en av pizzabagarna som jobbar där vilket gör att jag kan rekommendera dem ytterligare. Då denne är en ypperlig kock samt pizzabagare.

Har ni ännu ej testat Svalan så gör det !

Mikrobryggeri för Öl

Av , , Bli först att kommentera 0

Måste göra en rättelse.

Jag skäms men det var naturligtvis inte mailadressen som skulle kopieras in utan den nedanstående webbadressen. Jag ber om ursäkt för detta.

Och tack för mailet så jag upptäckte missen.

Mailen var naturligtvis för mig då jag försökte få kontakt med dessa entreprenörer

 

Hoppas kunna återkomma med mer från dem.