Nu stänger vi boken

Av , , 34 kommentarer 19

Ska vi bli lite sentimentala så här på avskedsdagen? Jag tror banne mig vi blir det.

Det är dags att ta farväl. Ett rätt sorgsamt sådant.

För bloggen har ändå blivit lite av en kompis de senaste åren – ibland bara dryg och jobbig men oftast skön, trevlig att skriva av sig på och intressant att diskutera med.

Det är extremt klyschigt – och jag hatar att skriva klyschor – men jag hade aldrig väntat mig så mycket läsare och så fin feedback jag fått genom dessa år. När jag startade hade jag väntat mig bli näthatarnas ställe att lasta sin dynga på, men så har det inte blivit. Visst kallades man parvel och kunskapslös en del i början, men det har mestadels varit positivt.

Men nu är det över.

Jag har fått ett vikariat på Sportbladet gär jag gör min första arbetsdag på måndag. Judas och pengakåt, kanske vissa anser, men likt de flyktande hockeyspelarna hänvisar jag till den sportsliga utmaningen.

…nä, jag tror de flesta förstår att Sportbladet är en dröm som går i uppfyllelse för många sportjournalister. Det ska bli extremt spännande att pröva på.

Jag vill poängtera att det inte har något att göra med att VK inte erbjöd mig jobb, som det spekulerades i när jag drog på resa för ett år sedan. Tvärtom. Men de förstod att jag verkligen ville ta denna chans och var extremt hjälpsamma när jag på kort varsel ville avbryta mitt vikariat. Det kommer jag alltid att vara tacksam för.

Tills vidare hänvisar jag till grannarna på Löven4Ever. Som det verkar just nu tar ingen från redaktionen över denna blogg.

Kanske får den bara vila ett par månader innan jag kommer tillbaka, det har jag ingen aning om. Framtiden får utvisa vad som händer, men nu är det slut för denna gång och det har varit en förbannat kul resa. Tack för att ni varit med.

På återseende.

34 kommentarer
Etiketter:

Uppfriskande sågning

Av , , 5 kommentarer 3

Jens Hellgren var av förståeliga skäl långt ifrån nöjd med kvällens förlu…, förlåt 2-1-seger mot Boden och han valde också att såga spelarna rejält. Mer om det kan läsas här och i måndagens tidning.

Tidigare har han vissa gånger förklarat missnöje över att man inte lyckats hålla uppe spelet, för tama avslut, varit för bekväma och så vidare. Nu totalsågade han mer eller mindre hela laget och förklarade klart och tydligt att detta kommer han komma ihåg när det blir hetare matcher efter jul.

Jag tycker det var sköna ord att höra.

Dagens match var ett sömnpiller utan dess like och även om Löven vann skottstatistiken med typ 20 skotts marginal presterade man ett spel som inte liknade någonting. Det var slarvigt, viljelöst och extremt lojt över hela banan. Boden hade tio spelare födda på 90-talet och Löven ska förstås köra över dem efter noter.

Men det gjorde man inte och i ett sådant här tillfälle tycker jag det är helt rätt att offentligt förklara att det inte duger. Alla på arenan såg det ju så varför ska tränaren hymla?

Jag minns någon match när Löven hade svarat för ett riktigt bottennapp mot Växjö borta (tror jag det var) och spelet var bedrövligt, något som många gånger konstaterades av kommentatorerna i direktsänd tv. De hånade spelet Löven visade och konstaterade att "detta kan knappast tränaren vara nöjd med".

Då valde Micke Andersson att försvara spelarna och inför tv-tittarna förklara att det var en "härlig batalj" med "två lag som verkligen ville vinna". Sanningen var långt därifrån.

Nej, då är det ärligare att inför media, publik och sponsorer förklara att det inte duger och att man som tränare förväntar sig mer av sina spelare.

Men jag vet inte, jag kanske bara är en insnöad murvel som gillar att få kraftfulla citat levererade?

5 kommentarer
Etiketter: , ,

Vikström in i första

Av , , 1 kommentar 7

Joakim Vikström är ju en kille som har hyllats med jämna mellanrum här på bloggen. Nu får han plats i förstafemman i stället för Tomas Wallgren som är skadad.

Lindlöf spelar center med Vikström och Waldehagen på var sin kant.

Det låter som att Wallgren blir borta ett tag med sin knäskada och han beräknas vara tillbaka ungefär samtidigt som alltjämt skadade Johan Bergmark.
- Båda två gör framsteg så det låter bra. Jag hoppas att båda två ska gå för fullt när uppehållet kommer, då menar jag också att de ska vara i hög fysisk form. Jag vill att grabbarna ska få en månad ihop med bra träning, sa Hellgren till bloggen.

Kapten Haddock kliver in i Wikströms ställe bredvid Floberg och Linus Boström.
- Det ska bli kul att se honom i den omgivningen. Inte för att jag har så stora förhoppningar nu, det kommer inte att sitta i att han inte vill i alla fall, det tror jag knappast, men han är ännu bara på sida ett i den taktiska kartan. Men energi och vilja kan han bidra med.

Det är ännu oklart vem som står i morgon. Hellgren ville först testa Wälitalo på eftermiddagens träning.

Övriga kedjor:
Tredje: Hampus Larsson, Jokim Törnqvist, Jimmy Andersson.
Fjärde: Jimmy Blixt, Jonathan Johansson, Dennis Boström.
I fjärde visste dock inte Hellgren om han skulle köra på hel kedja eller bara ytterpar.

På backsidan återfinns tre spelare på skadelistan: Alexander "4" Eriksson, Oscar Molin och Jonnie Karlsson.

Jonnie fick en puck på foten senast man möte Boden så långt tillbaka som den 16 oktober, men är fortfarande inte återställd.

Backarna som spelar är:
Första: Martin Johansson, Alexander "41" Eriksson
Andra: Lars Malm, Anders Grönlund
Extraback: Robin Axbom.
Där antar jag dock att man rullar på fem backar.

Boden står för motståndet. På bortaplan vann Löven med 7-0 och visst lär man vinna rätt bekvämt även i morgon trots att backsidan ser väldigt tunn ut.

Wikström i kylan

Av , , Bli först att kommentera 6

Johan Wikström har hamnat i kylan i Almtuna. Han fick okej förtroende i inledningen av säsongen men nu har han fastnat i fjärdekedjan och får sparsamt med speltid i Bobo Simensens lag som i kväll blev nollade hemma mot serieledande Örebro, 0-3.

Jag snackade med Wikström i dag och det hade inte hänt något vad gäller hans situation och eventuella flytt till Björklöven. Jens Hellgren håller dock kontakt med Wikström och hör sig för hur familjesituationen ser ut.

Alltså står det kvar på samma ställe det stod när jag senast skrev om Wikström. Hellgren är mycket intresserad, men Wikström, som har kvar huset i Umeå, står under kontrakt med Almtuna.

Känns svårt att spekulera i om det blir något över huvudtaget men jag är övertygad om att Wikström vore en toppvärvning inför avslutningen på säsongen. Om nu Wikström vill komma och – inte minst – om Almtuna släpper honom.
___

…på tal om att hamna i kylan. Magnus Isaksson harvar alltjämt på i Borås fjärdekedja och står kvar på fem poäng efter 19 spelade matcher. Jag kanske får omvärdera min tanke när han lämnade att "jag inte skulle bli förvånad om han hamnar i elitserien inom ett par år".
___

Eetu Qvist gjorde en andraassist till matchens enda mål när Bofors vann mot Rögle.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Perm har vänt

Av , , 3 kommentarer 2

Joakim Fagervall sitter kvar som huvudansvarig för Perm i ryska andraligan. Han tog som bekant över efter Sasja Beliavski officiellt den 19:e oktober.

Sedan dess har laget tagit sju segrar på tio matcher och avancerat till en femteplats i tabellen. Precis den injektion klubben sökte efter när man sparkade Sasja.

Men tro inte att Fagervall sitter säkert för det, det går fort i rysk hockey och kraven är skyhöga. Hur bra det än gått tidigare under säsongen skulle tre raka förluster kunna vara slutet för vilken tränare som helst.

3 kommentarer
Etiketter: , ,

Graddock fick tänka till

Av , , 3 kommentarer 10

Jag flaggade för en intervju med nye kapten Haddock och den hittar ni här.

Det är rätt kul med att intervjua nordamerikaner för vem det än är får man alltid samma svar. Det spelar ingen roll om det är basketspelande damer eller hockeyspelande herrar som kommer till stan – varje gång man som journalist träffar dem får man höra idel klyschor som "i’m so excited to be here" och "i’m excited to contribute and fight for the team" samtidigt som de "don’t know much about Umeå but it seems dark and cold". Man får jobba ett tag för att få dem att berätta något som är det minsta intressant.

Mason Graddock var inget undantag.

I går inledde jag med att försöka få honom att berätta lite annat om sig själv. Så jag frågade helt enkelt vem Mason Graddock är utanför rinken.
- Eh…. Well…. (lång väntetid) Hmm… Never had that question…. (längre väntetid) Eh…
Och, till slut:
- I’m just happy to be here and i’m so excited to fight for the team to reach the next level.

Inte riktigt svaret på min fråga.

3 kommentarer
Etiketter:

Wallgrens knä

Av , , 2 kommentarer 5

Fick just en kommentar som undrade om Tomas Wallgrens skada från fredagens match mot Kiruna. Och då jag är till er tjänst, mina kära läsare, ringde jag förstås och kollade upp det.
- Vi vet faktiskt inte än. De indikationer jag har fått är att han ska göra en magnetröntgen så fort som möjligt. Men man har uteslutit korsband, ledband, menisken och så, så jag vet inte vad det är. Även om inte jag ska leka läkare, sa Jens Hellgren.

Med andra ord borde det inte vara något av den allvarligare graden.

Då vet ni det.

Jag tittade förbi träningen i dag och där utökar Hampus Larsson och Oscar Molin träningsgraden eftersom. Molin lär dock inte vara tillgänglig på lördag mot Boden och det är frågetecken på Larsson.

Träffade även nyförvärvet Mason Graddock för ett snack som ni kan läsa i morgondagens tidning.

2 kommentarer
Etiketter: , , ,

Lättnad för Nils

Av , , 1 kommentar 3

Det har varit en kul säsong för Nils Andersson så här långt med toppstridsmatcher med Växjö och juniorlandslagsspel både i Nyköping och i Boston. Men förra veckan höll säsongen på att få ett abrubt slut.

Under en träning i måndags trillade Nils in i sargen och slog sig i knät.
- Blödningen jag fick är en som liknar den man får när man dragit korsbandet, sa Nils som befarade det värsta.
- Jag vet inte vad jag hade gjort om det varit korsbandet. Då hade man väl lagt av och satsat på civil karriär…

Något sådant behöver dock inte Nils inrikta sig på ännu. I dag konstaterades nämligen att korsbandet var som det skulle, han hade bara fått sig en rejäl smäll och väntas vara tillbaka inom en vecka.

Här gästbloggar för övrigt Nils om att komma till Växjö som norrlänning.

Och förra veckans juniorlandslagsmatcher i USA?
- Det gick bra, jag var kapten och fick mycket förtroende från tränarna. Det gick bra vissa matcher, sämre vissa. Sett till hela turneringen är jag nöjd, jag gjorde mitt bästa och jag gjorde mitt jobb. Det gick ju riktigt bra i Nyköping men jag kom inte riktigt upp i samma standard nu.

Nu återstår att se om han slår sig in i JVM-truppen.

1 kommentar
Etiketter: ,

Så bra kan Löven vara

Av , , 2 kommentarer 11

Jag var smått euforisk efter första perioden och det kanske märktes i mitt korta inlägg, jag vet inte. Men det var sån skillnad på det vi såg då motför det som har varit tidigare. Det var lite derbykänsla över det; fartfyllt, tufft och spännande.

Därför var det lite av en chock när förväntningarna sjunkit till noll (och jag i bloggen förklarat hur lågt underhållningsvärde matcherna har om och om igen) men sedan blir det plötsligt en härlig hockeymatch av det.

Där såg man hur bra årets Björklöven kan vara när allt snurrar på som det ska i offensiv zon. Både första- och andrakedjan bjöd på fina möjligheter och skrapade fram vassa chanser i hög fart.

Defensivt var det dock virrigt såväl i första som i resten av matchen. Lars Malm och Robin Axbom var de största syndarna men det var fler backar som inte hade sin bästa dag på jobbet.

När Tomas Wallgren fick linka in i omklädningsrummet för att sy läppen i början på andra tappade dock Löven initiativet. Det blev rörigt när Jonas Floberg kom in i förstakedjan och man fick täcka upp på alla platser. När Wallgren kom in igen kom man som aldrig tillbaka till den kreativitet som fanns i första.

Där såg man i stället hur tunn Björklövens trupp är just nu med den skadelista man har. Det blir ju dock förstärkning, den första redan i början på nästa vecka.

Floberg var för övrigt lysande och bjöd på flera läckerheter. Han utstrålar ett självförtroende i Zlatan-klass.

Även Linus Boström var en fröjd att se. Väldigt läcker framspelning till Floberg när han är helt ren framför mål men ändå väljer att passa till Floberg som egentligen är i ett sämre läge. Men han var pigg och kreativ i övrigt också, jag tror detta är bästa matchen jag sett Boström göra.

Blixt gjorde det han ska göra och han gjorde det ofta: Tacklas. Lyckades få in tre tacklingar i ett byte i afton, det borde ha tänt laget i det läget men tyvärr gav det inte effekt denna gång.

Björn Wållberg gjorde ett par bra räddningar och är helt chanslös på alla tre målen. Två styrningar (den ena klockrent i krysset) och en retur (efter att Wållberg gjort en superräddning).
___

Man kan inte annat än älska stämningen som uppstår i en het, spännande match när domaren svarat för ett par diskutabla beslut emot hemmalaget. Helt plötsligt står hela sittplats upp för varje liten tackling en Lövenspelare får på sig och ska ha utvisning på bortaspelare. Underbart.

Hellgren kommenterade för övrigt att man hade domaren emot sig, men prisade honom samtidigt för att han efter matchen erkände att han hade en dålig dag.
___

Hellgren klargjorde tydligt efter matchen att Mason Graddock var utfyllnad och att man fortfarande hoppas förstärka med två spetsspelare. Den uppmärksamme inser dock att värvningskvoten har ökat. Från allra första början handlade det om en back, två forwards sen eventuellt en till, "gärna någon som kan spela både center och forward".

Sedan dess är Axbom, Wallgren och kapten Graddock värvade men fortfarande vill man ha in två till.

Kapten Graddock (givet smeknamn) beskrivs för övrigt som en klockren Hellgren-spelare: "grym på skridskorna, en djävla attityd och villig att gå in på mål".

Spontant kände jag att det är konstigt att ta in en nordamerikan för en utfyllnadsroll men å andra sidan, är han en kille som funkar i truppen och sköter sin roll är det ingen som klagar.

Att Asplöven ratade honom förra året behöver inte betyda någonting, de kanske trodde att de hade en playmaker på g men fick en brunkare. Men det säger jag utan att veta något om hur det gick till när han tryout-spelade med dem i fjol.

Kontraktet är skrivet säsongen ut med en klausul som gör att Löven kan bryta efter en månad.

Graddock

Av , , 2 kommentarer 5

Precis som jag skrev tidigare presenterade man en spelare i samband med kvällens match. Mason Graddock är namnet på denna och han har spelat division I-hockey med Arboga. Där blev det 29 poäng på 38 matcher. Det är det enda jag vet om honom än så länge.

- Mason är en lagspelare framför allt, han är en enorm skridskoåkare som går på mål varje dag i veckan, sa Jens Hellgren i pausintervjun.

Återkommer förstås efter matchen med mer info om det senaste nyförvärvet.
___

Första perioden är färdigspelad i arenan och denna match är cirka tio gånger bättre än någon jag har sett i arenan i år. Båda lagen har svarat för en del slarv i försvarsspelet men men matchen spelas i en fart och intensitet som inte varit i närheten tidigare och det är farliga chanser åt båda håll.

Det är så att man med jämna mellanrum glömmer att det är en division I-match. Det är faktiskt sant.

2 kommentarer
Etiketter: , ,