Oroande valresultat!

Valet är över. För FP:s del kan vi glädjas åt en del framgångar i några av länets kommuner. Några som sticker ut är Dorotea, Lycksele och Malå. Bra jobbat Nicke Grahn, Christina Holmgren och Cecilia Festin Stenlund. FP i Nordmaling gick också framåt men får inga ytterligare mandat enligt den preliminära sammanräkningen. Men det blir maktskifte och det är glädjande. Grattis C till er enorma valframgång.
Däremot så förlorade FP sitt fasta mandat till riksdagen vilket så klart är tråkigt. Utjämningsmandat kan det bli men ändå ovisst. Jag fokuserar nu på att avsluta mitt riksdagsuppdrag, tömma mitt tjänsterum. Politikens villkor, kan man bara konstatera.
Det som djupt oroar mig är de framgångar som SD har gjort i detta val, nationellt och i länet. Visst, man ska respektera valutgång men det går inte att låta bli att oroa sig över den främlingsfientliga rörelse som ändå breder ut sig.
Det kommer inte att bli lätt att bilda regering med den roll som SD nu får.
Tack till alla partivänner som jobbat så intensivt i denna valrörelse för FP i länet. Vi har känt att vi haft stöd i våra frågor kring skola, feminism utan socialism, integration och försvar.

2 kommentarer

  1. rundvikarn

    Du klarar dig ju fint som kan glida på en räkmacka resten av livet efter att ha lallat runt i riksdagen
    i några år , värre är det för andra som blir arbetslösa i din ålder som möts av en stympad a-kassa
    , flåshurtiga jobbcoacher som ska lära dig att söka jobb som inte finns och Fas3-förnedring där deltagarna får turas om att lära varandra virka eller brodera ……

    Ingen arbetsgivare vill ju betala för en anställd när de kan få en gratis i flera år genom
    alliansens bidragslinje , eller hur ?

  2. Jan-Erik Vahlström

    Gjorde verkligen det förväntade valet i inlandet? Ni åkte ju i skytteltrafik mellan Umeå och Dorotea, allt för att vinna röster. Ni lyckades ju att försvaga sossarna där, men det parti som vann på detta var ju Dorotealistan. Hur ofta åker ni dit, nu efter valet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.