IBF Dalen förstärker ledarstaben!

Av , , Bli först att kommentera 0

 

Redan nu kan IBF Dalen presentera en stark ledarkonstelation inför kommande säsong. Förutom redan klara tränarna Henrik Vilhelmsson och Simon Stålberg så har Pär Sikström bestämt sig för att fortsätta ytterligare en säsong, samt att man knutit upp Peder Hjortborg och Linda Hjortborg som fys- respektive målvaktstränare.
Denna utökning av antalet ledare gör det möjligt att i större mån lägga fokus på varje spelares individuella utveckling.

- Jag fick frågan att vara målvaktstränare i IBF Dalen efter att ha vilat från innebandyn i två år. Jag har sett laget spela den gångna säsongen och tycker att de har ett härligt go samt många unga, duktiga och hungriga spelare. Att sedan resten av ledarstaben bestod av fyra super taggade killar, gjorde inte valet svårt! säger Linda Hjortborg

- Det känns otroligt inspirerande och spännande att få vara med och utveckla detta talangfulla lag. Vi har en härlig blandning av talanger och spelare som vet vad som krävs för att ligga på den här nivån. Dessutom har vi ett bra samarbete med vårt elitlag, så det andas verkligen optimism inom föreningen. Jag är grymt taggad och ser verkligen fram emot kommande säsong., säger Pär Sikström

 

- Det känns väldigt inspirerande och roligt att få en sådan här arbetsuppgift med att utveckla spelares innebandystyrka och det tillsammans med övrig ledarstab, Jag har följt laget från läktarplats och även som motståndare under några säsonger, med det menar jag att jag har bra koll på var lagets styrkor och svagheter finns, och en av de stora utmaningar jag nu ser framför mig är att förbättra och förbereda alla lagmedlemmar att prestera och spela bra vid olika matchsituationer och det under tre perioder. Jag vill självklart inte avslöja vilka processdelarna som kommer att ingå i teamets förbättringsutveckling, men några ledord är styrka-snabba fötter och det med hög blick. Försäsongsträning är i full gång där målsättningen är tydlig och klar, det finns inga genvägar till framgång det är hårt arbete som gäller, säger Peder Hjortborg

 

Bli först att kommentera

Säsongen inte riktigt slut än…

Av , , Bli först att kommentera 0

 Nej, trots uttåg ur slutspelet och avklarade landslagsuppdrag är säsongen inte riktigt slut än för vissa av oss. Dalens båda elitlag har nämligen en rejält stor representation i Innebandybloggens Allstarmatch! Tyvärr är vi några från laget som inte kan vara på plats och peppa våra lagkamrater då dalenbebisen Jennilie Arnqvist(dotter till dalenspelaren Veronica Arnqvist) ska döpas, och då går bäbisarna först! Men; den 11 maj kl 14.00 spelas den prestigefyllda matchen i Exel Arena och i dagsläget ställer bloggarna upp med följande trupper: 

 

 

Flinkens lag (så här långt):

Mv: Erik Ställ (Team Thorengruppen)
B: Robin Nilsberth (Granlo BK och landslaget)
B: Katarina Bjuhr (IBK Dalen & landslaget)

Vf: Patrik Svensson (Granlo BK – årets rookie i SSL)
Vf: Julia Nordin (teknisk speedkula i Iksu)
Vf: Alexander Bodén (tekniskt rivjärn i Dalens förstakedja)
C: Linn Lundström (IBK Dalen och landslaget)
C: Ketil Kronberg (lagkapten i Dalen och Norge)

C: Jens Persson (TV-kändis och center i Björklöven)

Arvidssons lag:

Mv: Felicia Tjäderborn (IBK Dalen)
B: Alexander Hellström (KHL-meriterad Björklöven-back)
B: Cassandra Edberg (Iksu och landslaget)
B: Jesper Berglund (spelskicklig back i Thorengruppen)
B/C/Vf/Hf: Kim Lundström (IBK Dalen. Insta-legend)
B: Iza Rydfjäll (Iksu och landslaget)

C: Johan Samuelsson (Lagkapten i Granlo BK och landslaget)
Vf: Peter Reinholdt (Lagkapten i Umeå City)
Vf: Peder Bodén (legend i IBK Dalen. Två VM-guld)
Hf: Nina Helas (skyttedrottning i Ersboda SK)

 

/#11

 

Bli först att kommentera

IBK Dalen värvar lagkapten!

Av , , Bli först att kommentera 0

 IBK Dalen har tecknat ett avtal med Sandåkerns SK:s lagkapten Magnus Johansson. Magnus har valt att ta klivit upp till IBK Dalen och Superligan och tackat nej till anbud från både Umeå City IBK och Team Thorengruppen SK.

 

- Det har hela tiden varit min dröm att få chansen att spela i Superligan med IBK Dalen. Dalen har imponerat på mig i år med silver i både SM och Champions Cup och jag tycker att det ser mycket bra ut inför kommande säsong, säger Magnus Johansson.

 

- Magnus har varit mycket bra i Sandåkern och vi tror att han kommer att fortsätta sin positiva utvecklingen kommande säsong, säger IBK Dalens klubbdirektör  Urban Karlsson.

 

Magnus Johansson har skrivit på ett 2-års kontrakt med IBK Dalen.

Bli först att kommentera

McNeil förlänger med IBK Dalen!

Av , , Bli först att kommentera 0

 

Nu är det klart att forwarden Natalie McNeil kommer att spela kommande två säsonger med IBK Dalen. Natalie med Holmsund City som moderklubb har efter att gått Riksinnebandygymnasiet i Umeå och spelat där haft Dalen som föreningstillhörighet.

 

- Jag trivs väldigt bra i laget och vill fortsätta att utvecklas i Dalen, så därför kändes det naturligt att förlänga kontraktet. Vi blir bara bättre och bättre och jag tror att det är få lag som har tyckt om att möta oss den här säsongen. Vi har utvecklats och tagit ett stort steg i år och jag tvivlar inte på att vi kommer bli vassare nästa säsong. Vi har något väldigt bra på gång och det känns motiverande att få vara delaktig i det, säger Natalie McNeil

 

- Natalie är en forward med bra attityd och har utvecklats hos oss. Det känns kul att hon kommer att vara med i vår fortsatta satsning och att hon även i fortsättning kommer att vara jobbig för SSL-backarna att möta, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Bli först att kommentera

Skellefteåforward flyttar till Umeå!

Av , , Bli först att kommentera 0

 

Division 1 laget IBF Dalen har gjort klart med serietvåan Skellefteå IBs 20-åriga Julia Lindh till kommande säsong. Julia som noterades för 18 poäng senaste säsongen kommer i år att flytta till Umeå och spela med IBF Dalen kommande tre säsonger.

 

·         Jag ser fram emot kommande säsong enormt mycket och tror och hoppas på fortsatt individuell utveckling men även att vi som lag ska lyfta oss och verkligen visa att vi tillhör toppen av div 1. Jag tycker det ser väldigt lovande ut av det jag hört och sett både om truppen och runt omkring inför säsongen 2013/2014, säger Julia Lindh

- Jag kommer nog att tillföra väldigt mycket vilja och inställning, det brukar synas på mig att jag älskar att spela innebandy. Kommer också att bidra med min fart med och utan boll, och att styra spelet litegrann är något jag trivs med!, fortsätter Lindh

- Julia är en spelare med rätt träningsmentalitet som kommer att passa in bra i vårt lag, hon brinner för innebandyn och har verkligen utvecklats som innebandyspelare under de senaste året i Skellefteå och jag tror hon kommer att ta ytterligare kliv i sin utveckling hos oss i Dalen. Hon är en spelare som kan spela på alla platser i laget och är väldigt allround i sitt spel, säger IBF Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

Bli först att kommentera

Pressrelease!

Av , , Bli först att kommentera 0

Unga talanger fortsätter i Dalen!

Nu är det klart att Tyra Strandberg och Lisa Ångström fortsätter i IBF Dalen även kommande säsong.

-Det känns som ett lätt val att göra. Vi verkar ha något riktigt bra på gång med div 1 laget och jag ser dessutom fram emot att spela F16- och J18-SM för föreningen under kommande säsong, säger Tyra Strandberg.

-Jag tror att nästa säsong kommer att bli jättebra. Att få fortsätta att spela och träna med div 1-laget och samtidigt börja på NIU på Dragonskolan kommer ge mig chansen att utvecklas riktigt mycket, säger Lisa Ångström.

-Lisa och Tyra är båda unga utvecklingsbara spelare med hög ambitionsnivå och träningsnärvaro, så jag är givetvis glad att de tror på vår kommande satsning, säger IBF Dalens tränare Simon Stålberg.

Bli först att kommentera

Vi är vår egen största fiende

Av , , Bli först att kommentera 0

 9-4-vinst nere i Falun med en riktigt bra genomförd match i bagaget. Trots gnällig stämning hos motståndarna och en enorm press på våra axlar sett utifrån den åtråvärda fjärdeplatsen vi besitter just nu så gör vi det så jäkla bra, varenda individ i och runt laget. Maken till laddning och peppande stämning har jag sällan varit med om och känslan hade nästan ett stänk av slutspelskaraktär. Fruktansvärt bra känsla som vi får ta med oss till idag och förhoppningsvis de kommande matcherna också.

Men. Ett stort MEN får inte förglömmas.

Vill vi göra den här, nästan bragdlika, insatsen att för första gången ta IBK Dalens damer till en slutgiltig fjärdeplats i grundserien så måste vi klara av en svår uppgift. Att vinna den sista och i högsta grad avgörande matchen. En match som dessutom spelas mot ett så kallat "bottenlag", en match som vi på pappret "bör" vinna. Snacka om att få hjärnspöken innan man ens klivit in på plan.

Det som gäller idag är att samtliga gör sitt jobb över hela banan från första bytet till sista sekunden, utan att fundera på vilka som står på andra sidan planen och utan att slappna av. Som i fredags. Ett mål i baken? Fasiken, då gör vi väl två till framåt!

 

MOT TOPP FYRA OCH ETT FÖRJÄKLA SPÄNNANDE SLUTSPEL!

***

För att ha missat Play for charity-kampanjen så måste man nog bott under en sten ute i skogen. Jag och min kära sambo Berra har i helgen gått back 50+50 kronor, det vill säga ett mål var från båda våra klubbor! Så kul som det här kan bli så kanske jag till och med skrattar när det är dags för redovisning av pengarna. Vad sägs om 500 kronor till skänks om både dam- och herrlaget går till semifinal? Det skulle nog inte göra speciellt ont!
 

/ #11 Ivar

Bli först att kommentera

3 poäng inkasserade!

Av , , Bli först att kommentera 1

 Igår inledde vi helgen med en tur till Umeås kärlek, Övik. Det var dax för revansch sedan förlust matchen på hemmaplan och revansch fick vi! Yes!

 
Vi inledde första perioden lite skakigt och vårdade inte bollen ordentligt vilket gav Övik chans till att sätta matchens första mål. Men en hårdjobbade Camilla i målet höll tätt och istället kunde vi sätta 0-1 genom Sandra Hjortborg efter drygt 10 minuter spelade. I andra perioden kom vi överens att gå in mer ordentligt i närkamperna och rulla bollen laget runt så som vi gjort så bra den senaste träningsveckan. Efter cirkus tre minuter in i den andra perioden får vi chans i PP efter att Övik åkt ut för upprepade förseelser. Det dröjer inte länge innan Felicia Lilja dunkar in en retur och vi har 0-2 på tavlan. Ett par minuter senare sätter Clara Forsén 0-3 och vi spelar riktigt stabilt. Vi har mycket bollinnehav och visar på bra spelvändningar och många målfarliga lägen. Det blir spel 4 mot 4 i slutet av denna period då först Övik återigen åker ut för upprepande och sedan får Amanda Nordin sitta av två minuter för en otillåtlig trängning i en kamp vid sargen bakom vår förlängda mållinje. 
 
Matchen kändes rätt stabil från vår sida och vi skalade ner på de slarviga bitarna desto mer matchen gick. Tredje perioden blev väldigt upphackad av utvisningar, två från vår sida och en från deras sida. En utvisning för protest mot domslut som slutade med 2x protest, dvs 4minuter på botbänken. Innan alla började besöka botbänken så satte Felicia Lilja 0-4 då klockan stod på 12.23.
 
Jag tycker det var nyttigt för oss att få spela 4 mot 4 ett fler tal gånger under matchens gång och även träna på att hålla bollen inom laget och säkra segern. Vi tar 3 poäng med oss i bagaget hem och det var helt rättvist, vi spelade stabilt hela matchen bortsett från några slarv minuter. 
 
Samtliga spelare är värd en applåd efter denna match men en extra stjärna vill jag ge till Tyra som gjorde en bra prestation och till Camilla i målet som även blev matchens lirare. Att hålla nollan är något speciellt, otroligt viktigt också. Det är nästan 1 poäng i sig tycker jag! Kul! :)
 
På fredag tar vi emot Skellefteå i Exel arena väst klockan 19.30. Vi ses!
 
 
/ #32 Felicia Lilja
Bli först att kommentera

Långledighet från seriespel

Av , , Bli först att kommentera 1

 Vi har liksom damlaget haft en ledig vecka från seriespel. Även nästa vecka kommer gå i samma banor och lite tråkigt är det ju helt klart men dessa spellediga veckor är i sin tur väldigt nyttiga. Man får fysa lite extra och tid till att utveckla spelet utan "stress". Nu har serien även vänt och man bör ha koll på hur motståndarna spelar så jag personligen tycker det är ett väldigt bra tillfälle att träna på specifika saker under dessa ledigheter.  

**

Nog om ledigheter! 
Nästa helg 8-10 Februari (fre-sön) kommer DJ18 SM Regionsslutspel att gå av stapeln på hemmaplan där IBF Dalen representerar ett av lagen. Matcherna kommer spelas på Musköten och för er som är intresserade att njuta av lite bandylir så spelar IBF Dalen dessa tider:

Fredag: IBF Dalen – Falun 20.00
Lördag: Telge SIBK – IBF Dalen 16.00
Söndag: Kågedalens AIF – IBF Dalen 15.00

Länk till spelschemat hittar du HÄR!

**

Nästa seriematch spelas den 16 Februari hemma i Exel Arena öst mot Kais Mora. Tid för första tekning är 15.00.

/ #32 Felicia Lilja

 

 

 

Bli först att kommentera

Ett andetag inför slutspurten

Av , , Bli först att kommentera 0

Lediga tider i helgen!

Ja, nu är det inte ofta man får säga så. Efter de nya bestämmelserna inför årets säsong så är det till stor del bara enkelmöten som spelas istället för dubbelmöten, vilket innebär betydligt färre lediga helger jämfört med tidigare säsonger. Men eftersom vi älskar innebandy så klagar vi inte:-)

Nu tar vi några djupa andetag under våra tre träningslediga dagar och laddar om. Nu kommer serietåget tuffa på i hög intensitet fram till slutspelet och som vi längtar efter det! Utav tvekan den bästa tiden på året – vår, sol, längre dagar, plusgrader och SLUTSPEL!

Ja, nu är vi ju inte riktigt där än.. och vi ska plocka så många poäng som vi bara kan. I år kan vi slå alla lag och har vi ett bra flyt i vår så kan vi nå en topp 5-placering. Och i ett slutspel kan allt hända…

Fasiken, nu vill jag inte ha ledigt ändå.. kan vi inte bara dra igång så vi får trumma på vidare mot slutspelet? Den som väntar på något gott… 

 

Bjuhr pekar med hela handen i slutspelet 2010/2011

 

Målglädje under samma slutspel

Bli först att kommentera