3 poäng inkasserade!

Igår inledde vi helgen med en tur till Umeås kärlek, Övik. Det var dax för revansch sedan förlust matchen på hemmaplan och revansch fick vi! Yes!

Vi inledde första perioden lite skakigt och vårdade inte bollen ordentligt vilket gav Övik chans till att sätta matchens första mål. Men en hårdjobbade Camilla i målet höll tätt och istället kunde vi sätta 0-1 genom Sandra Hjortborg efter drygt 10 minuter spelade. I andra perioden kom vi överens att gå in mer ordentligt i närkamperna och rulla bollen laget runt så som vi gjort så bra den senaste träningsveckan. Efter cirkus tre minuter in i den andra perioden får vi chans i PP efter att Övik åkt ut för upprepade förseelser. Det dröjer inte länge innan Felicia Lilja dunkar in en retur och vi har 0-2 på tavlan. Ett par minuter senare sätter Clara Forsén 0-3 och vi spelar riktigt stabilt. Vi har mycket bollinnehav och visar på bra spelvändningar och många målfarliga lägen. Det blir spel 4 mot 4 i slutet av denna period då först Övik återigen åker ut för upprepande och sedan får Amanda Nordin sitta av två minuter för en otillåtlig trängning i en kamp vid sargen bakom vår förlängda mållinje.

Matchen kändes rätt stabil från vår sida och vi skalade ner på de slarviga bitarna desto mer matchen gick. Tredje perioden blev väldigt upphackad av utvisningar, två från vår sida och en från deras sida. En utvisning för protest mot domslut som slutade med 2x protest, dvs 4minuter på botbänken. Innan alla började besöka botbänken så satte Felicia Lilja 0-4 då klockan stod på 12.23.

Jag tycker det var nyttigt för oss att få spela 4 mot 4 ett fler tal gånger under matchens gång och även träna på att hålla bollen inom laget och säkra segern. Vi tar 3 poäng med oss i bagaget hem och det var helt rättvist, vi spelade stabilt hela matchen bortsett från några slarv minuter.

Samtliga spelare är värd en applåd efter denna match men en extra stjärna vill jag ge till Tyra som gjorde en bra prestation och till Camilla i målet som även blev matchens lirare. Att hålla nollan är något speciellt, otroligt viktigt också. Det är nästan 1 poäng i sig tycker jag! Kul! 🙂

På fredag tar vi emot Skellefteå i Exel arena väst klockan 19.30. Vi ses!