Dolph Lundgren, du gör oss djupt besvikna

Dolph skulle aldrig någonsin kunna göra oss på bloggen besvikna

Dagens rubrik handlar såklart inte om att någon på bloggen är besviken på Dolph. Förfärligt värre vore det om det låg till på det sättet. Nej, det är faktiskt en krönikör vid namn Logan Hill på New York Magazine som i en halvt satirisk, halvt seriös artikel skriver att det som skiljer Dolph från stora actionhjältar så som Norris, Schwarzenegger, Van Damme och Seagal, är att dessa inte bara gjort sig ett namn med hjälp av sina actionfilmer, vilket Hill anser att Dolph gjort. Hill uppmanar Dolph till att göra någonting annat än bara actionfilmer. Synd för Hill att han inte känner till Dolphans historia som inrymmer allt från martial arts-bälten till flera examina i kemi.

Ett bevis på att Dolph gjort mer än bara actionfilmer är det stipendium som finns inrättat i hans namn. Det är ett stipendium som ges ut till den elev som har de högsta avgångsbetygen från hans gamla gymnasieskola, och inte något stipendium som handlar om actionfilmer. Bloggen ställer sig frågan om något stipendium inrättats i någon av dessa andra actionherrars namn? Nej, det tror vi faktiskt inte och frågan är om någon förut om Arnold i framtiden kommer ha ett stipendium i sitt namn förutom Dolph? En sak som är säker är att Seagal inte kommer få ett stipendium inrättat i sitt namn. För vad skulle det heta? Steven Seagal-stipendiet i hästgödning?

New York Magazine

5 kommentarer

  1. OrinBoyd

    Där har ni fel! Steven Seagal stipendiet i mänsklig perfektion utdelas årligen den 4 Juli i Vita Huset i Washington!

  2. Luigi

    OrinBoyd, ännu en gång vill jag säga att det är otroligt kul att du kommit tillbaka och ger oss svar på tal angående Seagal. Tyvärr så går våra åsikter isär, men som det verkar har det skapat en kamratlig rivalitet. Nu är vår önskan på bloggen att du sätter igång en blogg om Steven Seagal, eftersom vi skulle kunna lära av dig!

  3. OrinBoyd

    Det känns skönt att vara tillbaka! Åsikterna går verkligen isär om Seagal!
    Detta tror jag till mestadels beror på att ni inte har sett något mycket Steven Seagal för att förstå hans storhet! Men än finns tid för bättring!

    Er beundran till Dolph delar jag om än jag inte riktigt är lika fanatisk!

    Någon Seagalblogg har jag inte planerat i dagsläget men det är helt klart en intressant idé! Men tills vidare väljer jag att försvara Stevens ära här på er blogg!

  4. Niklas

    Men vadå, att påstå att han bara skapat sig ett namn via actionfilmer stämmer väl i USA? Hans svenska lilla stipendie eller bakgrund är ju inte grunden till hans världsomspännande fame? Inget dåligt i det – och för ett fan som vill läsa mer om hans bakgrund finns det ju såklart andra nämnvärda detaljer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.